Diari La Veu del País Valencià
Queda convocat el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica ‘Estudi General’

RedactaVeu / València.

La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira han convocat el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica ‘Estudi General’, en col·laboració amb Edicions Bromera, dins dels premis ‘Ciutat d’Alzira’. La quantia del guardó és de 12.000 euros, i el termini de presentació d’originals finalitza el pròxim 16 de setembre.

El premi s’ha convocat amb la finalitat d’estimular la creació i la difusió d’obres que, amb un llenguatge entenedor, posen a l’abast del públic general, i dels estudiants preuniversitaris en particular, els avanços científics i tecnològics i també la divulgació d’aspectes interessants de les diverses branques del saber. El llibre guardonat serà coeditat per Edicions Bromera i el Servei de Publicacions de la Universitat de València, en versió valenciana, en la col·lecció Sense Fronteres.

Al premi poden optar els assajos de difusió popular del coneixement científic i tecnològic, amb una extensió entre 100 i 200 fulls DIN A4. Hauran d’estar mecanografiats a dos espais per una sola cara. Les obres participants han de ser originals i inèdites, presentar-se en cinc exemplars i s’han de trametre al Registre de la Universitat de València, adreçats a la Càtedra de Divulgació de la Ciència.

El jurat de l’edició de l’any 2016 està format per Pilar Campins, vicerectora d’Investigació i Política Científica; Fernando Sapiña, director de la col·lecció Sense Fronteres; Pedro Gómez Romero, guardonat en la XXI edició d’aquest premi; Beatriz Gallardo, investigadora del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Informació; i María José Lorente, investigadora del Departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física.

El títol de l’obra guanyadora es farà públic el dia 11 de novembre de 2016. A més, el guardó serà atorgat el mateix dia del lliurament de la resta de Premis Ciutat d’Alzira, la nit de l’11 de novembre de 2016, en el transcurs d’un sopar literari. En ell, els guanyadors o les guanyadores, a més del premi en metàl·lic, rebran el trofeu dissenyat per Manuel Boix, símbol dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

Poden llegir les bases de la convocatòria clicant sobre l’enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa