Diari La Veu del País Valencià
Julià Álvaro avança que la implantació dels envasos retornables crearà 1.400 ocupacions

RedactaVeu / València.

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic ha avançat que el sistema de dipòsit, devolució i retorn d’envasos (SDDR), la implantació del qual prepara el Consell, suposarà la creació d’uns 1.400 llocs de treball al País Valencià.
Durant la seua compareixença en la Comissió de Medi Ambient de les Corts Valencianes, Julià Álvaro ha explicat que, en unes poques setmanes, els ajuntaments de València, Elx, Elda, Sagunt, Santa Pola i Llíria han expressat el seu suport a aquest procediment de reciclatge, així com les comunitats autònomes de Catalunya, Balears, Canàries, que han manifestat la seua voluntat per a compartir estudis i escometre accions, i La Rioja, que ha demanat informació. El SDDR està duent-se a terme, en l’actualitat, a 40 regions del món i a països com Alemanya, Suècia, Noruega i Croàcia.

Foto: GVA.

Compliment estàndards de la normativa
Durant la seua intervenció, el secretari autonòmic de Medi Ambient ha subratllat que el SDDR s’emmarca en la nova política de gestió de residus del Consell per a complir els estàndards que marca la normativa espanyola i europea en matèria de rebuig d’abocadors i de reciclatge i s’emmarca, també, en l’economia circular, que converetix el residu en recurs i fomenta noves activitats i ocupacions.
Suport a les xarxes
A més, Álvaro ha destacat l’acollida que han tingut, a les xarxes socials, els preparatius que s’estan fent per a la seua implantació el 2018 i que han rebut mostres de suport de ciutadans particulars, empreses i entitats que treballen en aquest àmbit.

Comparteix

Icona de pantalla completa