Diari La Veu del País Valencià
Els turistes es decanten pels allotjaments extrahotelers del País Valencià
RedactaVeu / València

L’atractiu del territori valencià sobre els turistes s’està fent sentir, i en alt grau, tant entre els turistes estrangers com entre els procedents d’altres autonomies.

Bona prova és el fet que les pernoctacions realitzades en allotjaments turístics extrahotelers, entre els quals s’inclouen apartaments, càmpings i allotjaments de turisme rural del País Valencià durant els primers cinc mesos d’aquest 201 van ser d’un total de 5.292.748. Aquesta xifra suposa un augment de l’11,6% respecte del mateix període de l’any anterior, segons les dades difoses, aquest dijous 30 de juny, per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’increment de pernoctacions fins a maig s’ha donat tant entre els turistes residents a l’Estat espanyol (+7,4%) com en el segment de turistes internacionals (+13,1%).

Segons el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, aquest creixement de viatgers i pernoctacions “evidencia l’atractiu que exerceix en el mercat turístic l’oferta extrahotelera valenciana”.

A més a més, les dades de l’enquesta estatal mostren, també, que durant els cinc primers mesos del 2016 també va créixer un 14,9% el nombre de viatgers enfront del 2015 en el conjunt de l’oferta extrahotelera del País Valencià fins a arribar als 711.703 viatgers.

Bocairent. Foto: GettyImages.

Per modalitats d’allotjament

Quant a les modalitats d’allotjament extrahoteler, destaca el fet que els apartaments turístics han registrat increments significatius durant aquest període, amb una pujada de l’11,6% en el nombre de pernoctacions, amb un total de 2.401.550, la qual cosa contribueix al fet que el País Valencià se situe al tercer lloc a nivell estatal, després de Canàries i Andalusia, en aquesta modalitat d’allotjament.

Així mateix, destaca la pujada del 7,8% en el nombre de pernoctacions en allotjament rural amb un total de 131.177 en els cinc primers mesos de l’any.

El PV, destinació favorita en càmpings a l’Estat espanyol

Pel que fa a l’allotjament en càmpings, les comarques del País Valencià es posicionen, durant aquest any, com la destinació favorita a l’Estat espanyol en aquesta modalitat. De fet, s’han registrat un total de 2.760.021 pernoctacions, un 11,9% més que en el període gener – maig del 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa