Diari La Veu del País Valencià
L’estació de metro de Jesús recupera el seu nom original
RedactaVeu / València

Han hagut de passar 10 anys -i un canvi de titularitat del govern autonòmic, de mans del PP a altre de caràcter progressista- perquè la valenciana estació de metro de Jesús, rebatejada en 2010 amb el nom del pintor Joaquím Sorolla i dos anys més tard com Joaquím Sorolla-Jesús, recupere el seu nom primigeni.

Si bé, no será fins a aquest pròxim diumenge 3 de juliol, a les 12.15 hores, quan el canvi de nom es realitze de forma oficial, segons han informat fonts de l’AVM3J. Aquest canvi coincideix amb els 10 anys de la tragèdia ferroviària que es va cobrar la vida de 43 persones i causar ferides a altres 47. No podem oblidar que l’anterior govern conservador es va emplear a fons per tal de considerar-la “inevitable” i esborrar de la memòria dels valencians qualsevol rastre davant el gran rebuig social que va generar la seua gestió. Els treballadors de FGV han començat aquest dijous els treballs de substitució dels nous cartells.

A més, a les 20 hores d’aquest 3 de juliol, s’inaugurarà l’espai dedicat a la memòria de les víctimes de l’accident del metro de 2006, de manera que coincidirà també amb el desè aniversari de la tragèdia.

L’homenatge està convocat per l’Associació de Víctimes 3 de Juliol i l’Ajuntament de Torrent. Està previst que acudisquen el president de la Generalitat, Ximo Puig; el president del Parlament valencià, Enric Morera; la directiva de l’AVM3J i els familiars; l’alcalde de Torrent, Jesús Ros i, membres de la corporació municipal.

El monument està emmarcat al costat de l’estació de metro Torrent Avinguda –situada en els jardins de pare Méndez – Plaça Unió Musical–, en un espai que comptarà amb 600 metres quadrats d’ajardinament. Es tracta d’un monòlit de blocs de pissarra en els quals es representen els morts en l’accident i que està envoltat de 21 xiprers que representen cadascuna de les víctimes de la localitat. Figurarà també una placa on estarà inscrit el record d’aquest monument. Segons fonts de l’Ajuntament de Torrent, es pretén que siga un acte “senzill i emotiu” amb el qual es reconeguen institucionalment les víctimes i les seues famílies.

Cal apuntar, per últim, que aquesta vesprada de dijous 30 de juny, a les 19 hores, està prevista la inauguració, a l’estació de metro de Colom, d’una exposició fotogràfica organitzada per l’AVM3J en la qual, a través de les imatges de 17 fotògrafs, conta la seua història des que es va produir la tragèdia.

Comparteix

Icona de pantalla completa