Diari La Veu del País Valencià
ACPV demana que la Generalitat ‘defense decididament’ el ‘nostre’ Dret Civil Valencià

RedactaVeu / València.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) assistirà a l’acte que tindrà lloc hui a la Generalitat en defensa del Dret Civil Foral valencià, així ho ha anunciat a través d’un comunicat, on recorda que, “hui 29 de juny es commemora la imposició del decret de Nova Planta que, el 1707, després de la derrota d’Almansa, va anul·lar les institucions i lleis pròpies dels valencians i va imposar la monarquia absoluta. Ara, 309 anys després, el Tribunal Constitucional espanyol pretén eliminar el dret civil foral valencià sense cap respecte cap al sentiment i l’opinió dels valencians.

En denúncia d’aquesta situació, Acció Cultural dóna suport i assistirà a l’acte que hui tindrà lloc a les 19,30h al Palau de la Generalitat en defensa del nostre dret i autogovern. En representació de l’entitat hi seran el seu president, Joan Francesc Mira; el secretari de la junta directiva, Toni Gisbert; la responsable del nostre servei jurídic, Mercè Teodoro; i socis destacats de la nostra entitat en la promoció i defensa del nostre dret, com Enric Solà, antic registrador de la propietat i exmembre de l’observatori del dret civil valencià i Antoni Pérez Gil, antic lletrat major de l’Ajuntament de València”.

Per tot això. Acció Cultural vol fer “una crida al conjunt de la societat valenciana, partits, sindicats i associacions per superar divisions i enfrontaments i unir-se en la defensa del nostre dret”, perquè, “fa molts anys que la nostra entitat defensa, junt a la llengua i la cultura, el finançament i les infraestructures, que el dret i les institucions pròpies són el tercer eix del nostre autogovern.

“És per això que animem el govern valencià a liderar una defensa decidida del dret dels valencians, en la qual Acció Cultural col·labora i col·laborarà de manera activa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa