Diari La Veu del País Valencià
Mostra ’10 anys en imatges AVM3J’
RedactaVeu / València

Aquest dijous 30 de juny, a les 19 hores, la sala La Metro, situada a l’estació de metro de Colom, València, obrí al públic les portes de l’exposició fotogràfica titulada ’10 anys en imatges AVM3J’, organitzada per aquesta entitat i en la qual, a través de les imatges de 17 fotògrafs, s’ofereix un repàs de la història reivindicativa duta a terme per l’Associació.

La mostra es completa amb retalls de premsa, premis concedits a l’AVM3J, “i altres objectes que ens ajuden a explicar la nostra història”. Les fotografies que formen part de l’exposició han sigut cedides per Alberto Sáiz, Biel Alió, Daniel García-Sala, Eduardo Manzana, Flaco García Poveda, Germán Caballero, Helio Yago, Irena Marsilla, Jesús Císcar, José Alexandre, José Cuellar, Kai Försterling, Kike Taberner, Mao (Miguel Ángel Ortells), Manuel Molines, Miguel Ángel Montesinos i Miquel Lorenzo.

L’Associació de Víctimes de l’accident de Metro, registrada el 3 de juliol del 2006, considera que ara que fa 10 anys de la tragèdia “és un bon moment per a explicar la nostra història i quina millor forma de fer-ho que amb imatges”.

En la mostra fotogràfica, es visualitza la lluita duta a terme durant aquestos últims 10 anys per l’AVM3J en què “el dia 3 de cada mes, durant 9 anys” han eixit al carrer “per a denunciar la falta de mesures de seguretat”. Durant aquest període, l’AVM3J ha convocat 105 concentracions per tal de reclamar que s’investigaren, amb objectivitat, les causes de l’accident, que s’assumiren les responsabilitats pels 43 morts i 47 ferits i que es posaren els mitjans necessaris perquè mai no torne ocórrer un accident així”.

“Al llarg d’aquests anys, hem rebut el suport i el reconeixement d’alguns col·lectius i ciutadans, que han fet més suportable el nostre camí. Camí que mai vam haver de començar però que ens sentim orgullosos d’haver recorregut”, conclou l’AVM3J en la seua nota que es tanca afirmant: “Ens hem demostrat a nosaltres mateixos que lluitar pel que creus sempre mereix la pena”.

Comparteix

Icona de pantalla completa