Diari La Veu del País Valencià
Com veuen la ciutat de València els il·lustradors?
RedactaVeu / València

Aquest dimarts, comença ‘València s’il·lustra’ de la mà de La Rambleta i el patrocinador Cervezas Alhambra. La finalitat, segons declaraven a La Veu, “no és aconseguir cap premi, està absent de cap recompensa”; això sí, és prou pagament per a la vista veure com diferents il·lustradors locals veuen i ens “mostren d’una forma diferent la ciutat de València”.

Per això, des de l’organització, diuen que “cal aprofitar l’abundància d’il·lustradors talentosos i la consolidació del seu art com un dels millors reclams culturals de València”. El projecte expositiu vol impulsar, a través dels treballs dels il·lustrados, un “mapejat de la ciutat”, és a dir, que l’exposició estarà composta per les diferents visions individuals que, sobre ella, tenen els dibuixants locals.

Instagram com a taulell

Les xarxes i, en aquest cas, sobretot Instagram, seran una eina fonamental per veure les imatges il·lustrades de València des de qualsevol indret, però, al remat, pensant en el jovent, “les xarxes poden funcionar com a reclam perquè puguen anar a veure els barris que s’il·lustren i, alhora, donar-los a conèixer, ja que, potser, d’altra manera no s’hi fixarien” ens expliquen. Finalment, tot i que, al compte d’Instagram que els enllacem en la notícia, podrem anar veient les il·lustracions, hi haurà tres exposicions trimestrals al llarg de tot l’any i una final per a agrupar tots els treballs. En aquest sentit, afirmen que tindrem “tot un any per a conformar un calidoscopi artístic amb València com a protagonista”.

Hui dimarts, des de les 20h, al Llépol, comença la proposta amb accés gratuït, on s’exposaran els primers sis treballs duts a terme per Lawerta, María Rodilla, Pablus, Laura Castelló, Atypical Valencia i Pepitagrilla.

Les seues obres han enfocat racons com el barri de Benicalap i el Cabanyal, edificis com Alcosa, la Rambleta i La Casa Jueva o tòtems urbans com l’Estació del Nord.

Amb tot, ‘València s’il·lustra’ vol “donar protagonisme als que la protagonitzen”, però, a la ciutat en ella mateixa vista a través dels il·lustradors.

Edifici Alcosa, Pablus.

Atypical Rambleta.

La casa jueva, Pepita Grilla.

Estació del Nord, Lawerta.

Benicalap, Maria Rodilla.

El Cabanyal, Laura Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa