Diari La Veu del País Valencià
La Vall, l’Alcoià-Comtat i la Foia es convertiran en un gran motor industrial del PV

Xavier Pérez / Ibi.

Des que l’exalcalde de Muro, Rafa Climent, es va convertir en conseller d’Economia, un dels objectius de la seua política industrial, de creixement i de qualitat tecnològica va ser impulsar la vertebració econòmica del País Valencià.

Aquesta vertebració ja ha començat per unes comarques que Climent coneix molt bé la Vall d’Albaida, l’Alcoià-Comtat i la Foia de Castalla i que pretén convertir en una àrea industrial de qualitat.

Per això, Rafa Climent s’ha reunit amb els impulsors d’aquest projecte, la Plataforma per la Reindustrialització Territorial. A la reunió hi havia representants de les patronals FEDAC, IBIAE i la de la Vall d’Albaida, així com els alcaldes de les tres capitals de les comarques: Toni Francès d’Alcoi, Rafael Serralta, alcalde d’Ibi, Jorge Rodriguez, d’Ontinyent .

El conseller d’Economia ha manifestat a La Veu que “donarem suport a aquesta proposta per crear un eix industrial de qualitat en aquestes tres comarques perquè pot esdevenir un element clau per a la competitivitat de les empreses i d’aquestes comarques a l’hora de poder captar inversions i crear ocupació”.

“A més, aquest projecte ens pot servir com a experiència pilot de col·laboració entre les administracions locals, la Generalitat i les associacions empresarials per posar en marxa projectes de dinamització econòmica i industrial en territoris concrets”, ha indicat.

El projecte d’Àrea Industrial de Qualitat fixa les condicions idònies que ha de complir el sòl industrial de qualitat en matèria d’infraestructures i serveis, i també inclou altres àmbits públics i privats d’especial transcendència per a la competitivitat empresarial com l’agilització de tràmits administratius, una política d’incentius al desenvolupament industrial, el finançament empresarial, i el compromís de les empreses amb el medi ambient i la responsabilitat social empresarial.

Aquest projecte té un àmbit territorial que engloba les comarques de la Vall d’Albaida, l’Alcoià-Comtat i la Foia de Castalla. El seu territori compta amb més de 228.000 habitants, i en ell es concentren 1.362 empreses industrials multisectorials que han creat 14.500 llocs de treball directes i facturen 2.000 milions d’euros anuals.

Comparteix

Icona de pantalla completa