Diari La Veu del País Valencià
La informació d’Avamet, al servei de la gestió de l’emergència
RedactaVeu / Enguera

La Generalitat ha signat un conveni amb l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) per estudiar el seguiment de les variables meteorològiques en les emergències. L’acord s’ha signat després de la celebració, aquest cap de setmana, d’unes jornades sobre el temps i el clima a Énguera i en les quals ha participat l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (ASRE).

El director de l’ASRE, José María Ángel, ha destacat que, gràcies a la signatura d’aquest acord, s’obri “un camí de col·laboració” que busca sobretot posar al servei de la gestió de l’emergència tota la informació recollida per Avamet, “ja que les variables meteorològiques condicionen, en molts casos, l’evolució de les diferents situacions d’emergència”.

L’acord té una vigència de cinc anys, durant els quals s’aniran establint convenis específics que buscaran l’intercanvi d’informació entre ambdues institucions, sobre qüestions com els bancs de dades climatològiques o la incidència real que les emergències tenen al territori. A més, en virtut d’aquest conveni, en les futures propostes d’ubicació d’estacions meteorològiques, l’associació Avamet podrà consultar el criteri de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències respecte dels punts d’interès que propose l’associació.

Comparteix

Icona de pantalla completa