Diari La Veu del País Valencià
Li queden tres anys al Govern del Botànic?

Xavier Pérez / València.

Aquesta és la pregunta del milió. Els il·lusionats i ‘comboiats’ votants del tripartit valencià visqueren aquest diumenge una nit decebedora. Ni A la Valenciana ni el PSOE van aconseguir els seus objectius. La cooperativa de Compromís-Podem-EUPV sols ha pogut repetir el número d’escons del 20D: 9 diputats, però no ha aconseguit ni millorar el resultat de desembre, comptant amb els ‘virtuals’ 111.000 vots d’Esquerra Unida, que s’han quedat en això, en ‘virtuals’.

Anit, a la plaça del Pilar es respirava un ‘fred d’estiu’, tal com descriu en un article en La Veu, Sergi Tarín. Les enquestes eren favorables però la realitat ha sigut que el vertader ‘sorpasso’ l’ha fet el PP d’Isabel Bonig que ha sumat més de 910.000 vots i 13 escons.

Mentrestant, el PSOE de Ximo Puig pràcticament s’ha quedat igual, encara que ha perdut els tres senadors i un diputat per Alacant.

Com poden afectar aquests resultats per a les eleccions de 2019? Encara que són contextos diferents, les eleccions del 26J són un vertader toc d’atenció per als partits que integren el pacte del Botànic.

Sols una dada per a reflexionar: la suma de PP i Ciutadans (1.304.000 vots) superen l’esquerra agrupada al voltant d’A la Valenciana i el PSOE (1.195.000 vots) a les eleccions de diumenge.

Comparteix

Icona de pantalla completa