Diari La Veu del País Valencià
‘Anna’s life’, ‘My silicone Love’, ‘Edmond’ i ‘Un año sin rostro’ triomfen en Cinema Jove

RedactaVeu / València.

Anit tingué lloc la gala de clausura del Festival Internacional de Cine de València Cinema Jove, que arribava enguany a la seua 31a edició amb un tarannà renovat i amb interessants novetats, com ara bé la fantàstica participació de les Websèries. On, a més a més, s’ha homenatjat el cineasta franco-camboià Rithy Panh, de qui s’ha pogut veure una retrospectiva i se li ha atorgat el Premi Lluna de València.

El Teatre Principal de València acollí una gala com sol ser habitual omplerta de fotografies instantànies d’uns moments previs de nervis i posteriors d’alegria on el Lluna de València al millor llargmetratge recaigué en la directora georgiana Nino Basilia pel film Anna’s life, mentre que el jurat decidí atorgar una Menció especial al director Nikola Ljuca pel film Vlažnost (Humidity).

El Lluna de València al millor curtmetratge recaigué de manera ‘ex aequo’ en els films My silicone Love dirigit per Sophie Dros i el film Edmond de Nina Gantz. Mentre que la Menció especial reconegué el film Symbolic Threats codirigit per Mischa Leinkauf, Lutz Henk i Matthias Wermke. El premi Movistar+ ha estat per Timecode del català Juanjo Giménez qui ja va guanyar la Palma d’Or al Festival de Cannes en maig. Igualment, el Premi Pecera Estudio ha estat per a 23 de mayo de David Martín de los Santos. Altres premis com el Projecte curt Movistar+ Pecera Estudio recaigué en Les bones nenes de Clara Roquet. El Premi Cima que destaca els films dirigits per dones recaigué en Delivery codirigit per Leslie Belot, Thibaut Scalesse, Sophie Blayart, Huang Kai i Torres Kai.

El Premi Welab que reconeix el millor curtmetratge del panorama valencià amb millor fotografia fou per a Graffiti de Lluís Quilez Sala.

Les Websèries

Era la primera vegada en els 31 anys de Cinema Jove que s’introduïa aquesta modalitat, que com destacava d’alguna manera Joan Alamar a aquest diari “serà el futur del visionat de filmografia, la televisió per Internet”. Així, fins a 20 websèries participaven en aquesta secció, i els premis diversos acabaren reconeixent com a Lluna la millor websèrie a Un año sin rostro de Fernando Milsztajn i Tian Cartier els quals també guanyaren el premi Lluna a la millor direcció de websèrie. Mentre que el premi Lluna premi del públic recaigué en Ma femme est Pasteure del valencià Víctor Costa.

En l’apartat de Mencions especials destacà Cabanyal Z de Joan Alamar que s’emportà el Premi especial del jurat LAWedfest i el Premi especial del jurat Marsielle Web Fest.

Mentre que el Premi especial Millor actor fou per a Dan Brietman per Mundillo, i el de Millor actriu fou per Gillian Mc Gregor per Nikola Tesla and the end of the world.

Altres premis especials com al Millor Cast fou per a Footballer Wants a Wife de Jovita O’Shaughnessy, Millor Muntatge per a Osmosis de Louis Chiche i Millor Fotografia per a Beard Club de Sébastien Nadaud i Pablo Pinasco.

Comparteix

Icona de pantalla completa