Diari La Veu del País Valencià
Les dones d’’A la Valenciana’ defensen la necessitat de feminitzar la política

RedactaVeu / EP / València

Dones representants de Compromís han reivindicat aquest dijous la necessitat d’impregnar la política de perspectiva de gènere de forma transversal, per la qual cosa han advocat per visibilitzar els lideratges de les dones.
En un acte de campanya d’’A la Valenciana’, la coportaveu de Compromís, Mónica Oltra; la coordinadora general del Bloc, Águeda Micó, i les candidates al Congrés i Senat d’’A la Valenciana’, Marta Sorlí, Paula Espinosa i Dolors Pérez, han defensat la “necessitat” de feminitzar la política.
Durant la seua intervenció, Oltra ha assegurat que “aquesta tasca no serà possible sense la col·laboració dels homes”. “Perquè les dones conquisten la vida pública, paral·lelament, els homes han de conquistar la vida privada, la vida domèstica, i ho faran com una vivència positiva”, ha destacat. A més, ha defensat la necessitat de transformar la societat en una societat “cuidadora”, on els governants treballem per garantir una vida digna per a tots els ciutadans.
Per la seua banda, Micó ha assegurat que “el canvi polític, sense la feminització, no serà un canvi real, per açò és tan important apoderar les dones de les nostres organitzacions”. En aquest sentit, ha reivindicat l’estructura col·laborativa de Compromís: “si ens ha anat bé és perquè hem sabut cooperar entre les diferents forces polítiques, una manera de treballar molt feminista i molt lluny de les estructures jerarquitzades típiques del sistema patriarcal. I açò és el que hem tornat a fer amb la candidatura ‘A la Valenciana’, una candidatura que ha sabut sumar per a tractar d’aconseguir un canvi polític a Madrid”, ha defensat.
Per a la cap de llista al Congrés per Castelló, Marta Sorlí, “és importantíssim que les dones formem part d’aquest canvi social i polític que estem vivint, ja que som més del 50% de la societat”. Així, ha subratllat que, durant molts anys, les dones han estat en un segon pla, “però ara per fi som partícips d’aquest canvi que es farà realitat aquest 26 de juny a Madrid”.
“Combatre el sexisme des de les escoles”
Per la seua banda, la candidata al Congrés per València, Paula Espinosa, ha destacat l’educació com una part fonamental en la lluita contra la desigualtat. “El sexisme s’ha de combatre des de les escoles, per açò és tan important derogar lleis com la LOMQE, una llei que defensa valors neoliberals que fomenten la competitivitat i l’elitisme, i apostar per una llei coeducadora que estiga fonamentada en els valors de cooperació i on estiguen presents totes les persones”.
Finalment, Dolores Pérez, candidata al Senat per València, ha destacat la importància que les dones s’apoderen per formar part de la vida pública. “És hora que les dones diguem ‘jo vull ser’, ‘jo vull estar’ en cada àmbit de la política i de la societat en general”, ha defensat.

Comparteix

Icona de pantalla completa