Diari La Veu del País Valencià
La història i l’art de Xàtiva seran els protagonistes en unes jornades estivals

RedactaVeu / Xàtiva.

Enguany tindran lloc les VIII Jornades d’Art i Història de Xàtiva organitzades per Ulleye entre el 2 i el 4 d’agost. Durant aquests dies es podrà assistir a 10 conferències que s’impartiran a la Casa de la Cultura de Xàtiva (la Costera) els matins del 2 i 3 d’agost; i aquestos dies, però a les vesprades, també es realitzaran visites guiades per la capital de la Costera i el dia 4 de matí serà el torn de Bocairent (la Vall d’Albaida).
Els temes que s’han escollit per a aquestes jornades estan relacionats amb Xàtiva i la seua història, així com altres aspectes històrics i artístics d’altres ciutats. L’inici de les jornades es farà el 2 d’agost amb la presentació de les mateixes i juntament amb el llibre d’actes de les jornades anteriors. També en aquest moment es presentarà als assistents l’últim llibre publicat per Ulleye Miquel Esteve, pintor leonardesco de Xàtiva. D’entre les diferents ponències cal destacar la de Josep-M. Gómez Lozano sobre “L’arquitectura tardogòtica i renaixentista valenciana en algeps. La cartoixa de Valldecrist un episodi més” i la de Josep Sanchis Martínez que versarà sobre la “Història negra de Xàtiva”. Per a consultar la programació sencera punxeu ací.
Les visites guiades d’enguany seran als fumerals de Xàtiva, que serà a càrrec de Josep Lluís Cebrian i Molina, historiador de l’art; a les muralles de llevant del Castell de Xàtiva, en aquest cas de les mans de Josep Gisbert, arqueòleg i director del Museu Arqueològic de Dénia; i finalment la visita a la vila de Bocairent, les seues esglésies i museus, a càrrec d’Albert Ferrer, professor de la Universitat de València i historiador de l’Art i per Josep V. Ferre, alcalde de Bocairent i catedràtic de Filosofia.
La inscripció es podrà fer en la següent adreça o enviant un correu electrònic a [email protected] amb la còpia de l’ingrés i la fitxa d’inscripció que podeu trobar al fullet de les VIII Jornades que podeu descarregar-vos en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa