Diari La Veu del País Valencià
València, capital de ‘l’orgull gai’ i de la llibertat de les persones

RedactaVeu / València.

Milers de persones han participat en la festa reivindicativa, a València: la manifestació de l’Orgull LGTB amb el lema ‘Persones bisexuals, diverses i iguals’. La capçalera de la marxa ha lluït un crespó negre en la pancarta en senyal de dol per les víctimes d’Orlando, en un acte en què ha destacat la presència del candidat a la presidència del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, entre altres personatges del món de la política valenciana.

“Volem demostrar el nostre condol als familiars de les víctimes i mostrar el nostre rebuig a aquests i a tots els atacs LGTBfòbics que patim. Per això, omplirem els carrers de València de diversitat, estima i banderes multicolors”, ha destacat Fani Boronat, una de les representants de l’organització.

La marxa ha sigut organitzada per Lambda i convocada, conjuntament, per diferents col·lectius LGTB del País Valencià, com: la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, l’Associació LGTBI de les Comarques d’Alacant, Castelló LGTBI, Daniela Fundació, Samarucs València Club Esportiu LGTB, Associació de Mares i Pares de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals, Associació d’Expresos Socials d’Espanya, Galesh i Chrysallis, l’associació de famílies de menors transsexuals.

Per altra banda, el PSOE ha rebut, aquest matí, a València, els representants dels grups LGTBI de tot l’Estat per presentar “l’últim gran llegat i regal” que deixa Pedro Zerolo en matèria d’igualtat per al col·lectiu de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals. Així ho han expressat diversos assistents a l’acte, en què s’ha remarcat que les reivindicacions i els drets del col·lectiu LGTBI estan encara “a mig camí”.

En aquesta presentació del programa de govern, ha estat present el secretari provincial del PSPV, José Luís Ábalos; la secretària LGTBI provincial, Isabel García; el secretari de Moviments Socials de l’executiva Federal del PSOE, Ibán García del Blanco; la cap de llista del PSPV, Ana Botella; el coordinador federal LGTBI, Fito Ferreiro i, la candidata al Congrés per Madrid, Àngels Álvarez.

Comparteix

Icona de pantalla completa