Diari La Veu del País Valencià
La manifestació de l’Orgull LGTB reivindica: ‘Persones bisexuals, diverses i iguals’
RedactaVeu / EP / València
Lambda, el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, ha animat la ciutadania a sumar-se a la manifestació de l’Orgull LGTB de València per visibilitzar la diversitat i reivindicar la igualtat real i l’”eliminació de l’estigma” que recau sobre les persones bisexuals.
En un comunicat, una de les representants d’aquest col·lectiu, Fani Boronat, ha explicat que “es tracta de, durant l’any de la Bisexualitat, de mostrar que les persones bisexuals existeixen i que ni estan confoses ni estan esperant definir-se perquè ja ho estan”.
El cap de setmana reivindicatiu s’inicia aquest divendres amb el I Festival de l’Orgull LGTB, que comptarà amb més de 7 hores de música i que tindrà lloc a la plaça de Bous de València, on es podrà gaudir de la gastronomia i de diferents propostes lúdiques i culturals. Les actuacions aniran a càrrec de Fangoria, Hidrogenesse, Nancys Rubias, La Prohibida i Guille Milkyway. Si voleu més informació podeu visitar el següent enllaç.

Imatge: Lambda València.

La manifestació de l’Orgull LGTB, que eixirà a les 19.30 hores des de la plaça del Parterre amb el lema ‘Persones bisexuals, diverses i iguals’, lluirà un crespó negre en la pancarta de capçalera en senyal de dol per les víctimes d’Orlando.
“Volem demostrar el nostre condol als familiars de les víctimes i mostrar el nostre rebuig a aquests i a tots els atacs LGTBfòbics que patim. Per açò, omplirem els carrers de València de diversitat, estima i banderes multicolors”, ha destacat Boronat.

Imatge: Lambda València.

Al seu judici, “ara, més que mai, hem de fer veure que la societat està al costat de la defensa dels drets de les persones LGTB, de la igualtat de totes i tots i que rebutgem qualsevol acte violent, siga pel motiu que siga”.
Organitzadors i col·laboradors
Des de Lambda, han destacat que, enguany, a més, tornen a comptar amb l’assistència d’entitats com Amnistia Internacional, CALCSICOVA (Coordinadora d’Associacions de VIH i Sida del País Valencià) i la Coordinadora Feminista. Així mateix, com altres anys, tornaran a participar els Iaioflautes o la Plataforma contra el TTIP.
També cal destacar que la Policia Local de València participarà en la manifestació de l’Orgull LGTB per així visibilitzar el suport de les forces de l’ordre.
Els principals sindicats valencians també secundaran la marxa, mentre que PACMA, Esquerra Republicana, València en Comú, Podem, Esquerra Unida, Compromís, Ciutadans, Partit Comunista, UPyD i PSPV-PSOE tornaran a participar en la manifestació. Presidència i Alcaldia també acudiran a l’acte.
‘Sent la força’
Des de Lambda, han recordat que, enguany, estaran a la venda, al llarg de tot el recorregut, les samarretes amb el lema ‘Sent la Força’ que el col·lectiu va crear arran de les paraules de l’Arquebisbe de València, Antonio Cañizares, sobre l’”imperi gai”.
>

Canal: Lambda València.

Així, ‘Sent la Força’ pel feminisme, les famílies diverses o els drets són algunes de les imatges que s’han usat per animar la gent a participar en la que es pretén que siga la manifestació més multitudinària de totes les realitzades fins el moment.
Festa a l’Ajuntament
I, en acabar la manifestació, a la plaça de l’Ajuntament, a les 21.30 hores, començarà, de forma oficial, la gran Festa de l’Orgull LGTB, organitzada per Lambda. “Enguany, a més, l’Orgull 2016 passarà també a la història pel fet que és el primer any en què el col·lectiu ocuparà la plaça de l’Ajuntament”, ha subratllat la portaveu, qui ha afegit que, “per a nosaltres, és molt important com a exercici de visibilitat i com a forma de recuperar un espai de la ciutadania que ens pertany a totes i tots. Per açò volem recordar que aquesta festa ha de ser un exemple de civisme, respecte i cura”.

Imatge: Lambda València.

La festa, que començarà una vegada acabe la manifestació, comptarà amb les actuacions de La Terremoto de Alcorcón, Ley Dj, Eterno adolescente, Mantequilla de colores o Miss Yuls.

Comparteix

Icona de pantalla completa