Diari La Veu del País Valencià
La paella és el plat valencià més conegut a Internet

EP / València.

La paella és el plat valencià més conegut a Internet i el quart més cercat a la xarxa a tot el món, solament per darrere de la pizza, el sushi i el risotto i, per davant d’icones gastronòmiques com l’hamburguesa, la pasta o el frankfurt.

Així ho revela l’‘Estudi Internacional de la Paella‘ que han realitzat Originalpaella.es i l’Escola d’Arrossos i Paella Valenciana i que han presentat, aquest dijous, en roda de premsa. Han intervingut, en l’acte, Joan Carles Cambrils, sotsdirector general de Turisme València; Javier Baixauli, d’Original Paella i, Jaime Cros, de l’Escola d’Arrossos i Paella de València.

Com a punt de partida, l’estudi –que ha comptat amb la col·laboració de diferents blogs i webs especialitzades en la recepta valenciana, com recetapaellavalenciana.com, paellafromvalencia.com, lapaella.net, etc.– ha realitzat una investigació, a partir de les cerques a Internet, d’una selecció dels plats i de les receptes més populars de cada país, amb l’objectiu de conèixer quines són les receptes que desperten més interès a Internet, a escala mundial.

Cerques online

A tot el món, les cerques a Internet de la paella ocupen el quart lloc amb 5,4 milions, el 2015, solament per darrere de la pizza (amb 26,8 milions de cerques), el sushi (amb 12 milions de cerques) i el risotto i, molt per davant d’icones gastronòmiques com l’hamburguesa, la pasta, el frankfurt, els espaguetis i el rosbif. En relació amb l’interès creixent per la paella a Internet, cal destacar que, entre 2014 i 2015, s’han incrementat un 18,57% les seues cerques.

Tenint en compte tot l’anterior, cal destacar que la paella és la més coneguda si es compara amb altres plats de l’Estat espanyol com les tapes, el gaspatxo, la truita, el bullit o la favada asturiana, segons destaquen els impulsors de la consulta en un comunicat.

Enquestes al públic en general

Juntament amb l’anàlisi de les cerques a Internet, l’estudi, promogut per www.originalpaella.es i l’Escola d’Arrossos i Paella, ha realitzat més de 1.700 enquestes, en 56 països dels 5 continents, per a conèixer les preferències del públic sobre els diferents tipus d’arrossos.

A la demarcació de València, el resultat és unànime: el 81% dels enquestats prefereix la paella valenciana molt per sobre de la resta d’arrossos i varietats. Al País Valencià, el 60% de tots els enquestats prefereixen la paella tradicional valenciana, seguida, en segon lloc, pels arrossos mariners o de marisc, amb un 21%.

Quan es fa la pregunta a la resta dels ciutadans de l’Estat espanyol, la paella tradicional segueix ocupant el primer lloc, amb un 33,62% de preferències; però, quasi empatat amb la paella mixta, amb un 33,1%. Ocupa el tercer lloc la paella de mariscs, amb un 18,47%. Apareixen, també, entre les seues preferències: l’arròs negre, amb 5,05%, i la paella de verdures, amb el 3,14%.

A l’àmbit internacional, no obstant això, és la paella mixta la favorita, amb un 48,30%, seguida de la tradicional, amb un 23,47%; ocupa el tercer lloc la de mariscs, amb un 19,71%.

Divulgar la paella tradicional

Per això, els promotors de la iniciativa “pretenen impulsar la posada en marxa d’un pla dirigit a divulgar les excel·lències de la recepta original de la paella tradicional valenciana, capaç d’explotar totes les potencialitats de la cultura de l’arròs, amb la participació i col·laboració de tots els organismes, col·lectius i entitats que en formen part”.

Comparteix

Icona de pantalla completa