Diari La Veu del País Valencià
Ciscar: És una exposició històrica. No es correspon, feliçment, amb la situació actual
ACN / Benidorm

En roda de premsa posterior al ple del Consell i a preguntes dels mitjans, Ciscar ha valorat que es tracta d’una exposició que “correspon a un moment històric molt determinat, no és un reflex de tota la història autonòmica sinó d’una part molt concreta i ja superada”. Sobre si s’ha de retirar o no, Ciscar ha dit que la decisió correspon a Les Corts Valencianes.

La Generalitat Valenciana considera que la polèmica exposició ‘Nosaltres.30 anys d’Estatut’, inaugurada aquest dijous al passadissos de Les Corts Valencianes, se situa ‘en un context molt determinat en el moment de la preautonomia, que en cap moment es correspon, feliçment, amb l’actual’.

El vicepresident i portaveu del Consell, José Ciscar, ha valorat des de Benidorm (Marina Baixa), on s’ha celebrat la reunió setmanal del govern valencià, la polèmica a l’entorn de l’exposició. Aquest dijous alguns diputats del PP varen reclamar que la mostra fos retirada perquè inclou cartells històrics i símbols que varen causar indignació en molts diputats populars.

En la mostra es pot veure la senyera sense blau en molts cartells, emprada durant els anys de la reivindicació preautonòmica, convocatòries de manifestació amb el lema ‘Som una nació’, un manifest signat per Joan Fuster, Raimon i Vicent Andrés Estellés, convocatòries que al·ludeixen als Països Catalans, al nom de la llengua com a català o referències al País Valencià per nomenar el territori.

“És una exposició històrica i que se cenyís a un moment històric molt determinat, no és un reflex de tota la història autonòmica sinó d’una part molt concreta i ja superada i en cap cas és reflex ni les senyes d’identitat actual recollides a l’Estat ni de la situació actual”, ha dit Ciscar sent preguntat per la valoració del Consell.

Preguntat sobre si s’ha de retirar o no, tal i com reclama bona part del PP, Ciscar ha assenyalat que és una decisió que correspon a Les Corts Valencianes. “Estem convençuts que prendran la millor decisió”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa