Diari La Veu del País Valencià
La visió més íntima de Sorolla a través de 32 esbossos
RedactaVeu / Castelló de la Plana

L’exposició ‘Sorolla íntimo. Bocetos de visión de España’ està organitzada pel Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i la Fundació Bancaixa amb la col·laboració de la Hispanic Society of America i mostra, per primera vegada, al públic, 32 esbossos que Joaquín Sorolla va realitzar com a preparació per a la seua obra Visió d’Espanya, formada per catorze panells monumentals que ens mostren els territoris d’Espanya i que l’artista va pintar per a la biblioteca de la Hispanic Society of America, a Nova York.

El projecte brinda l’oportunitat de conèixer el procés creatiu al qual es va enfrontar Sorolla durant quasi una dècada de la seua vida per tal de dur a terme l’encàrrec de la Hispanic. A més de la tasca de recopilació de documentació, Sorolla va viatjar per tota la geografia de l’Estat i va captar la llum, els colors, els costums, les tradicions i el folklore dels diferents territoris per poder recrear, als seus llenços, les escenes que hui es coneixen de Castella, Andalusia, Aragó, Navarra, el País Basc, Catalunya, Galícia, Extremadura i València.

En la presentació han participat la sotsdirectora de la GVA Subdirecció de Conservació, Restauració i Investigació IVC+R, Gemma Contreras; Vicent Sales, vicepresident de la Diputació de Castelló; José Luis Pérez Pont, director gerent del Consorci de Museus; Ferran Olucha, director del M. BB.AA. de Castelló, i Rafael Alcón, president de la Fundació Bancaixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa