Diari La Veu del País Valencià
Clica i vota en l’enquesta electoral del 26J de la Universitat de València

RedactaVeu / València.

El grup d’investigadors en Processos Electorals i Opinió Pública (GIPEiOP) de la Universitat de València, que lidera el catedràtic de Mètodes Quantitatius José Manuel Pavía, realitza novament un sondeig per a les pròximes Eleccions estatals.

La recollida de la informació es realitzarà fins al 25 de juny i es pot participar a través de l’enllaç:

http://elecciones2016.uv.es

Els resultats obtinguts per GIPEiOP en les passades eleccions del 20D van ser un èxit. Els passats resultats van posicionar a l’estudi realitzat pels investigadors de la Universitat de València en la sisena enquesta més precisa entre les més de 40 sondejos publicats durant la campanya.

L’objectiu d’aquest grup d’investigació segueix sent la predicció dels resultats electorals en el conjunt de l’Estat espanyol i a nivell provincial, introduint noves millores metodològiques al mostreig encadenat (“bola de neu”), en el qual les dades recol·lectades no poden considerar-se una mostra aleatòria.

L’èxit de la recerca i la qualitat dels resultats requereixen arribar a la màxima població votant amb les característiques sociològiques més diverses possibles. Els mitjans tecnològics existents faciliten ja aquest accés a la població votant per a emplenar els qüestionaris. Per a millorar els resultats, els investigadors sol·liciten que cada possible votant emplene l’enquesta i trasllade als seus contactes l’enllaç del qüestionari per a incrementar així el nombre de respostes. Aquesta participació és bàsica per a predir els resultats desitjats pels espanyols després del 26J. En aquest procés de distribució d’informació, el paper que juguen els mitjans de comunicació és clau per a l’èxit de la difusió de l’enquesta i amb açò la capacitat de predicció i encert dels resultats del sondeig.

La recerca que es realitza a partir dels qüestionaris emplenats permetrà contrastar la utilitat, pertinença i confiabilitat d’aquesta metodologia per a aquest tipus d’enquestes.

El qüestionari ha sigut dissenyat per a tractar de corregir i mitigar els previsibles biaixos que puga introduir el fet de realitzar l’enquesta per internet, el mètode de selecció mostral empleat, i també amb l’objectiu d’importunar el menys possible als enquestats. El programari utilitzat per a realitzar el sondeig és Lime Survey, aplicació ‘open source’ per a la realització d’enquestes en línia.

Comparteix

Icona de pantalla completa