Diari La Veu del País Valencià
Quina calor!, doncs enguany més

RedactaVeu / València.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat a partir de hui en marxa el Pla de Prevenció de l’Onada de calor 2016. L’objectiu del pla és reduir els impactes en la salut derivats de l’increment inusual de les temperatures extremes (onada de calor). Per a açò, des de la Comissió de Coordinació de la Generalitat que lidera Sanitat, es mantindrà permanentment informats els ciutadans i se’ls farà arribar les alertes a mesura que aquestes es produïsquen.

La informació, entre altres llocs on estarà disponible, es trobarà en un espai específic dins de l’àrea de Salut Pública de la web de la Conselleria de Sanitat que començarà a funcionar demà dia 15 de juny. La durada del pla de prevenció de l’onada de calor d’enguany s’estendrà fins que siga necessari, molt possiblement fins a principis d’octubre, segons totes les previsions.

El programa de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’ha desenvolupat conjuntament amb la Fundació Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), amb la finalitat de reduir l’impacte de les temperatures extremes sobre la salut de la població mitjançant una predicció de les situacions de risc per excés de temperatures amb la màxima antelació.ç

El CEAM ha elaborat un mapa molt precís de les demarcacions d’Alacant, Castelló i València, diferenciant en el mateix 30 zones bioclimàtiques, és a dir, zones que tèrmicament són molt similars segons les dades registrades dels últims cinquanta anys. Aquest mapa es pot consultar en la web del CEAM i en la web de salut pública.

Amb les previsions de temperatura i tenint en compte la divisió termoclimàtica del País Valencià i les temperatures llindars definides per a cada zona, el Pla de Prevenció de l’Onada de Calor estableix que s’elaboren mapes diaris en què, en funció de la temperatura i d’altres variables, apareixen les zones de color verd, groc, taronja i roig, associant els anteriors colors a una situació normal, moderada, alta o extrema.

Comparteix

Icona de pantalla completa