Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘La segona part del 24 de maig és el 26J: Cal rematar la faena’
RedactaVeu / EP / València

La portaveu de Compromís i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat, aquest diumenge, que la “segona part” de les eleccions autonòmiques del 24 de maig serà el dia dels comicis estatals, el 26 de juny, per la qual cosa ha posat l’accent que “cal rematar la faena”, ja que “no podem deixar les coses a mig fer, necessitem el canvi complet”.

Oltra ha destacat, durant l’acte central de campanya de la coalició Compromís-Podem-EUPV ‘A la valenciana’ celebrat aquest diumenge a València, que el 24 de maig es produirà “un xicotet miracle i aconseguiran un alcalde com Joan Ribó” i canviar el govern de la Generalitat “tirant als Cotino, als Camps i a tota la gent que havia governat des de la indolència, la corrupció i el saqueig”.

“El 24 maig té segona part, que és el 26 de juny”, per la qual cosa “cal rematar la faena”, ha dit la dirigent de Compromís, qui ha atribuït la repetició de les eleccions estatals, “el que no havia passat mai”, al fet que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, es “va abraçar” al candidat de Ciudadanos, Albert Rivera, i “es va resignar al canvi”.

En l’acte central de campanya de la coalició Compromís-Podem-EUPV, que ha reunit en el pavelló municipal del Cabanyal unes 2.000 persones que han corejat en diverses ocasions ‘Sí es pot’ i ‘Anem a guanyar al Partit Popular’, també han intervingut el secretari polític de Podemos i número tres al Congrés per Madrid, Iñigo Errejón; el secretari d’Organització del partit, Pablo Echenique; el responsable de Relacions Internacionals de Podem, Pablo Bustinduy; l’eurodiputada i portaveu dels Verds, Ska Keller, i els nombres un, dos i cinc per València de la coalició ‘A la valenciana’, Joan Baldoví (Compromís), Ángela Ballester, (Podem) i Ricardo Sixto (EUPV), respectivament, així com el secretari general de Podem al PV, Antonio Montiel, i l’alcalde de València, Joan Ribó.

“Combatem la por amb l’alegria”

La coportaveu de Compromís ha criticat que el PP “vol generar por”, que és “l’aliat dels poderosos, perquè la por és l’únic sentiment humà que ens paralitza”. No obstant açò, ha afegit que “el sentiment que combat la por és el riure, el somriure”, per la qual cosa ha animat al fet que el 26 de juny “combatem la por amb riure, amb alegria. Omplirem les urnes per fer un govern de canvi”, ha manifestat.

La vicepresidenta del Govern valencià ha subratllat que el Consell “està posant en el mapa la gent”, però ha reclamat que la Generalitat i l’Ajuntament “necessiten un govern d’Espanya aliat, que no pose pals en les rodes”. “Fem, el dia 26, la gran xicoteta revolució”, ha postil·lat.

Baldoví: “Cal triar entre dos tipus de país: el dels egoistes i el solidari”

Per la seua banda, el cap de llista d’’A la valenciana’, Joan Baldoví, ha recordat, a l’inici de la seua intervenció, el poeta Vicent Andrés Estellés i, canviant els seus versos, ha destacat: “No hi ha hagut a València una coalició com la nostra”. Baldoví ha dit que cal triar entre “dos tipus de país”. D’una banda, “el país del PP i de Ciutadans, que és un país xicotet, egoista, individual, ple de privilegis, de privatitzacions, de portes giratòries, el país de l’amiguet de l’ànima, el país de ‘Luis sé fuerte, el país dels Cañizares i dels Florentinos, el país dels corruptes”.

D’altra banda, ha continuat el candidat valencià, “el nostre país el de tots i totes, el dels valencians”. Segons ha dit, aquest és “un país gran, solidari, el de l’esperança, la il·lusió, els somriures, el país de tots”.

Baldoví també ha destacat que “hi ha gent que utilitza la por i diu que vénen els radicals i els extremistes”, però ha destacat que “els radicals i extremistes ja els tenim quatre anys i mig governat aquest país”, perquè “són els que estan podrits de corrupció”, ha recalcat. Així mateix, ha instat els assistents a l’acte a ser “ambaixadors d’aquest canvi que és possible” i ha subratllat que aquesta vegada “no es perdran les 111.000 paperetes d’EUPV que es van perdre al País Valencià”.

Àngela Ballester (Podem): “Enfront dels qui ens volen insultar, respondrem amb un somriure”

Per la seua banda, la número dos d’’A la valenciana’, Ángela Ballester, de Podem, ha incidit que aquesta campanya serà “decisiva, històrica” i ha ressaltat que “enfront dels qui ens volen insultar, respondrem amb un somriure”.

De la mateixa manera, Ricardo Sixto, d’EUPV, ha manifestat que “a voltes ens hem distanciat per qüestions que amb el temps han perdut transcendència”, però ha valorat que ara “ja estem tots junts, ‘A la valenciana’, diversos i respectant la pluralitat de Compromís, de Podem i d’EUPV per fer que les velles i les noves lluites siguen un triomf”.

El secretari polític de Podemos, Íñigo Errejón, durant un moment de la seua intervenció. Foto: Podemos.

Errejoy: ‘Podemos no ha tocat sostre”

Per la seua banda, el secretari polític de Podemos i número tres al Congrés per Madrid, Iñigo Errejón, ha destacat que aquesta formació “no ha tocat sostre” i, així mateix, ha subratllat que el dia 26 de juny els ciutadans enviaran al president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, “la carta d’acomiadament sense indemnització”.

Errejón ha posat l’accent durant la seua intervenció que la “pista” del que passarà en els comicis del pròxim dia 26 es pot conèixer “veient de quina part estan insults, la por i la resignació” i “on estan els poliesportius i les places plenes de gent, de somriures i d’il·lusió”.“Aquesta és la vertadera enquesta”, ha dit.

Durant la seua intervenció, ha destacat que “a ningú li preguntaren a qui havia votat abans de desnonar-lo, quan estava a la cua de l’atur o quan els seus fills marxaven a Alemanya”. En aquest sentit, ha dit que Unidos Podemos tampoc preguntarà a la gent “a qui votà en el passat”.

Iñigo Errejón ha subratllat que, enfront del que alguns diuen, “Podemos no ha tocat sostre perquè no som un partit polític”, per la qual cosa “el nostre sostre no està fet de nombres”. “Haurem tocat sostre quan s’hagen acabat els desnonaments, quan la generació millor preparada puga tornar a casa, quan hàgem tirat arrere les dues reformes laborals, quan tinguem un país per a la seua gent, quan hi haja un govern al servei del poble i no al servei dels privilegis i dels amics”, ha recalcat.

A més, Errejón, qui ha alternat el castellà i el valencià, ha destacat que Rajoy envià una carta als espanyols “prometent que no hi hauria més retallades i que no anava a insistir en una política cruel” i una altra “al seu amic Juncker dient que si guanya tornarien les retallades i les tisores”. “Li queda una tercera carta, que li la manarem nosaltres el 26 de juny: la carta de l’acomiadament sense indemnització”, ha anunciat Errejón, qui també ha destacat que el PSOE “s’equivoca d’adversari” en criticar a Podem.

Pablo Echenique: ‘Més de 15 trames, més de 15.000 milions robats als valencians”

El secretari d’Organització de Podemos, Pablo Echenique, ha fet referència, a l’inici de la seua intervenció, als “casos Fabra, Blasco, Hernández Mateo, Canal 9, Emarsa, Terra Mítica, Aquamed o tirem àcid clorhídric a l’Ebre per fer negoci, Fórmula 1, Palau dels Arts, Gürtel, Nóos i Brugal…Tots són casos de corrupció del PP localitzats, íntegrament o en part, a la Comunitat Valenciana” i que han suposat, tal com ha assenyalat, “més de 15 trames, més de 150 imputats i més de 15.000 milions robats als valencians”.

Echenique ha titllat de “milonga” que diguen que són “casos aïllats” i ha denunciat que “el PP, durant els seus anys d’indecència i crim, aconseguí convertir València en sinònim de corrupció, tacant el nom d’aquesta bella terra”.

Per la seua banda, el líder de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, ha destacat que l’Acord del Botànic “va ser la clau per recuperar la Generalitat i el fonament de la candidatura ‘A la Valenciana'”.

Quant a la intervenció de l’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha mostrat convençut que el pròxim Govern central serà com el valencià. També ha intervingut Pablo Bustinduy, qui ha subratllat que la coalició compta amb “il·lusió, esperança i somriure”, així com amb “els arguments, la intel·ligència i el talent per a recupera aquest país”, i Ska Keller, qui s’ha mostrat convençuda que, “entre tots, aconseguirem tirar a Rajoy i recuperar el Govern per a la gent” i, a més, ha instat a guanyar les eleccions “per a deixar enrere els anys foscos de la desigualtat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa