Diari La Veu del País Valencià
La ‘manipulació’ de Canal 9 de l’accident de metro, aquest dilluns a les Corts

RedactaVeu / València.

Els membres de la Unió de Periodistes Valencians Sergi Pitarch i Elena Cívico compareixen, aquest dilluns, en la comissió de les Corts que investiga l’accident del metro de València, en el qual van morir 43 persones i d’altres 47 hi van resultar ferides.

Aquests periodistes explicaran l’informe elaborat per la Unió, que conclou que es va manipular la informació que va oferir Canal 9 sobre l’accident de la línia 1 de Metrovalencia.

Segons aquesta recerca, l’activitat de l’ens no va estar inspirada pels principis “d’imparcialitat” i objectivitat” i Canal 9 “va deixar de ser un mitjà de comunicació al servei de la societat per convertir-se en un altaveu encarregat de difondre la versió oficial”.

El primer en comparèixer, aquest dilluns, en la comissió, serà el mèdic forense Manuel Velázquez. També, a llarg del matí, està previst que intervinga el que fou assessor de l’exvicepresident del Consell, Víctor Campos i, posteriorment, el director de gabinet del president de la Generalitat en l’etapa d’Alberto Fabra, Jesús Lecha.

Per la vesprada, estan citats per comparèixer en aquesta comissió de recerca la tècnica del SAMU Carolina Ligorit i un funcionari de Torrent (València), Emiliano López.

Comparteix

Icona de pantalla completa