Diari La Veu del País Valencià
La polèmica dels senyals en valencià inunda les xarxes de burles i crítiques a Antena 3
L. Part / València

Primer, va ser la lamentable actitud del delegat del Govern en funcions amb les seues amenaces. Després, la tendenciosa notícia d’Antena 3 en què ‘informava’ que la mesura podria provocar accidents de trànsit. Però el detonant, uns dies després, ha sigut el vídeo en què es posava al descobert que entre els testimonis d’aquesta notícia -si és que es pot dir així- figurava una periodista coneixedora de la nostra llengua que afirmava no entendre el valencià quan no era així…

Aquests són els tres ingredients del còctel que ha indignat i convulsat les xarxes socials provocant, justament, l’efecte contrari al desitjat pels seus promotors: una cadena de reaccions en forma de crítiques, burles i divertits mems –entre elles les de destacats humoristes valencians- que evidencien que els valencians i valencianes –el 88,8% dels quals entén el valencià/català- no tenen cap problema, més bé al contrari, perquè els senyals de trànsit estiguen retolats només en valencià.

A Twitter, la declaració de la jove periodista valencianoparlant i extreballadora de la cadena del grup A3 Media Laura Herreras afirmant que “la verdad es que no me queda claro si debo pasar o no con el coche” ha provocat la indignació en forma d’una cascada de protestes contra la manipulació i mala praxi informativa d’Antena 3 com demostren els missatges amb l’etiqueta #Antena3Antivalenciana.

El cas tampoc ha passat desapercebut per a l’humorista alcoià Xavi Castillo, qui en el seu darrer informatiu humorístic mencionava el cas d’una dona “que porta dues setmanes amb les bosses del Consum parada davant un senyal perquè la pobra no sap si passar o no passar”.

També, el còmic i presentador de Sueca Eugeni Alemany s’ha fet ressò d’algunes divertides imatges de senyals retolats en diferents llengües per tal que els conductors no es perden quan circulen amb destinació Cullera o Tavernes de la Valldigna.

Alemany ha fet gala d‘ocurrents missatges al seu compte de Twitter que són només una bona mostra de la creativitat que està generant el cas. Entre ells, trobem: “Atenció! Control d’eles geminades de la policia local a l’altura de la rotonda dels hamets”, “No oblideu posar-vos el cinturó del cotxe i repassar la flexió verbal d’Enric Valor”, “Com a mesura de seguretat vial, la Policia Local farà tests d’alcoholèmia i exàmens sorpresa de valencià!”, “A partir de juliol, a València, les proves d’obtenció del carnet de conduir inclouran un psicotècnic i tot temari del Segle d’Or”, “Atenció! Radar de la Policia Local a l’altura d’Ausiàs March! Estan preguntant els pronoms febles!”, entre molts altres.

A continuació, us oferim algunes vinyetes i muntatges objectes de burla i escarni que recorren les xarxes socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa