Per El Tot Granollers / AMIC.

Superfície

84,8 km2.

Població

Aproximadament, 550.000 habitants.

Compres

Algunes de les compres típiques en una visita a Lisboa són els brodats, la ceràmica, vaixelles, mantes, tovalloles, articles de pell, objectes de ferro fotjat.

Clima

Lisboa és una de les capitals europees més càlides. amb estius calents i secs i temperatures que ronden els 28 graus, amb mínimes de 16 a 18. Els hiverns són plujosos i frescos; mentre que la tardor i la primavera són suaus.

Cuina

Són especialitats típiques de Lisboa

el bacallà, les sardines, i els famosos dolços ‘pastéis de Belém’.

Comunicacions

Diverses companyies connecten Barcelona amb la capital portuguesa.

Lisboa, la capital de Portugal, és una ciutat amb molt d’encant. El centre històric de Lisboa està format per set turons. És per això que la ciutat se serveix de tres funiculars i un elevador (Santa Justa) per desplaçar-se habitualment. El nucli històric es divideix básicamente en quatre barris: Baixa, Alfama, Alt i Belém. El Barri Baixa és considerat el cor de la ciutat. Es troba sobre les ruïnes de l’antiga ciutat que va destruir el Terratrèmol de Lisboa de 1755 i la seva nova planificació va ser obra del Marquès de Pombal. En aquesta zona trobem monuments interessants com el Teatre Nacional Senyora Maria II i la Praça do Comércio i el Rossio. Considerat el bressol del fado, el barri d’Alfama està configurat amb tot un seguit de carrerons estrets. Miraculosament, va sobreviure al devastador terratrèmol de 1755. És a l’Alfama es troba la majoria de locals de fado. En aquesta zona es troba la Catedral i el Castell de Sao Jorge. Des d’aquest monument, que és situat en el turó més alt, es contempla una de les vistes més boniques de l’urbs. El Barri Alt és una àrea del centre de Lisboa. És un districte comercial i una de les principals zones de lleure nocturn. A la ribera del Tajo, es troba el barri de Belém. La seva principal atracció turística és el Mosteiro dos Jerònims (el monestir dels Jerònims). La seva construcció va començar al 1501 i es van tardar 70 anys en acabar-lo. És el millor exemple del que s’ha denominat estil manuelí, amb influències gòtica i renaixentista. Molt a prop del monestir es troba la Torre de Belém i és en aquesta zona on també hi ha la pastisseria on van crear els famosos pastissets de Belém. Dos ponts uneixen la ciutat amb l’altra vora: el Pont 25 d’abril, inaugurat el 1966 amb el nom de Pont Salazar i posteriorment rebatejat segons la data de la Revolució dels Clavells, i el Pont Vasco da Gamma, inaugurat el maig de 1998 i amb 18 km de longitud, el més llarg d’Europa i un dels més llargs del món.

Comparteix

Icona de pantalla completa