Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva ultima els detalls per a l’acolliment d’una família de refugiats sirians

RedactaVeu / Xàtiva.

La Veu es va fer ressò en abril de la intenció de l’Ajuntament de Xàtiva d’acollir una família de refugiats sirians, i a hores d’ara el consistori ja està ultimant els preparatius per realitzar aquesta acció solidària, segons expliquen en un comunicat.
El pròxim 1 de juliol la capital de la Costera acollirà un matrimoni amb tres fills que hagueren de fugir de Damasc i, finalment, aconseguiren aplegar al Centre d’Acollida de Refugiats de Mislata.
Aquesta família arribarà a Xàtiva a través de CEAR, l’ONG que actualment els té acollits al seu centre de Cullera, acabant la fase primera del protocol oficial d’integració establert. El trasllat es produirà en concloure el curs escolar, ja que els menors es troben escolaritzats. Aquesta família residirà a la capital de la Costera durant un període inicial de 6 mesos.
La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha remés una circular als col·lectius que formen part de la Comissió Mixta d’Ajuda als Refugiats del Conflicte Sirià per tal de repassar els darrers detalls del dispositiu que acollirà una família de refugiats sirians.
Angulo explica en la seua missiva que “és tot el que, de moment, ens han permès. Confiem que siga sols un primer pas. Ara ens pertoca ja a nosaltres, com a entitats i ciutadania, fer tot el possible per facilitar la seua millor integració aportant els recursos complementaris i, sobretot, el caliu humà necessari per arrodonir com cal les responsabilitats públiques”.
La regidora ha distribuït les tasques entre totes les entitats que participen en la comissió, inclosa la recerca de treball per a aquestes persones. Per exemple, l’Ajuntament es reserva les tasques administratives d’empadronament, tramitació de targeta sanitària i matriculació escolar, mentre que Creu Roja s’ocuparà de les qüestions de vestuari i alimentació i Gent de la Consolació els donarà formació en qüestions lingüístiques i culturals valencianes. També participen en el repartiment de tasques, altres associacions com ara Cáritas, l’església Evangèlica, la comunitat musulmana, les ames de casa, les associacions de jubilats, la regidoria de Joventut, etc.

Comparteix

Icona de pantalla completa