La primera escriptora en valencià

La Universitat de València i l’AVL inicien l’Any Isabel de Villena amb la inauguració d’una exposició general dedicada a l’escriptora i religiosa de l’orde de les clarisses al Centre Cultural La Nau, de València.
8 juny 2016 01:00h
RedactaVeu / València.

La Universitat de València i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua inauguren, aquest dimecres, a la sala Duc de Calàbria del Centre Cultural La Nau, l’exposició general dedicada a sor Isabel de Villena, Escriptora de l’Any 2016, amb el suggestiu títol ‘Isabel de Villena (1430-1490), la primera escriptora en valencià’.

L’exposició situa el focus en la importància de la dona a través de la literatura religiosa i de la seua obra, Vita Christi, i reivindica el paper femení en l’Edat Mitjana.

L’obra de sor Isabel de Villena recobra importància i valora la seua personalitat i influència en l’època.
 

El professor i acadèmic Albert Hauf, coordinador de la mostra, ha ressaltat el valor documental i literari de l’exposició sobre Ia religiosa i la connexió amb altres autors coetanis gràcies als fons conservats per la Biblioteca de la Universitat de València, considerats els únics i autèntics tresors de la literatura del segle d’or valencià.

Amb la inauguració d’aquesta exposició, l’AVL inicia una sèrie d’actes per reivindicar la figura d’Isabel de Villena, escriptora i religiosa de l’orde de les clarisses. Per primera vegada, la institució normativa ha elegit una dona per recuperar i distingir la seua obra literària clàssica amb exposicions, conferències, jornades i publicacions.
 

Biblioteca Històrica Universitat de València.

Si bé la seua infantesa va transcórrer en la cort de Maria de Castella, Isabel de Villena, filla d’Enric de Villena, poeta i prosista de la noblesa, va professar els hàbits en el convent de la Santíssima Trinitat de les Clarisses de València l’any 1445. Setze anys després, seria anomenada abadessa, responsabilitat que no deixaria fins al seu traspàs.

La Veu
 
next