Diari La Veu del País Valencià
El Palau de les Arts pagarà a les bandes de música
Europa press / València

L’intendent del Palau de les Arts, Davide Livermore, confirmà dimarts que es concedirà una compensació econòmica a les bandes de música que actuen al coliseu, que no està tancada, i que el president de l’FSMCV, Pedro Rodríguez, compta ja damunt la seua taula amb un esborrany d’un acord marc per a negociar. Per açò, ha confiat “plenament” en el fet que s’arribarà a un acord “satisfactori”.

Livermore s’ha referit així a la decisió de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), que va anunciar que desistia d’arribar a un conveni de col·laboració amb el Palau de les Arts davant “l’escull econòmic i la falta d’interlocució”.

D’aquesta manera, el responsable artístic del coliseu ha garantit, en roda de premsa després de la presentació de l’òpera El somni d’una nit d’estiu, que enguany se celebrarà la V edició del cicle Les Bandes als Arts’ i que aquest mateix mes de juny es comptarà amb la segona jornada, després de la primera d’abril, amb l’actuació de la banda de Canals.

Sobre aquest tema, ha explicat que les bandes que participen en aquest cicle rebran una contribució econòmica que “en cap cas generarà dèficit de cost” al Palau sinó que es tracta “d’una compensació lògica davant l’esforç que fa cada col·lectiu” per assistir.

Procediments i terminis

D’aquesta manera, ha recalcat que com a “teatre públic” el Palau de les Arts en les negociacions “només vol obrir portes a projectes i propostes de col·laboració amb col·lectius majoritaris i minoritaris, entitats i institucions”. No obstant açò, ha matisat que, com a teatre públic, “ens devem a uns procediments i terminis que no són més que una eina per a un bon govern”.

En eixe sentit, ha negat que hi haja hagut un conflicte per la seua banda i ha ressaltat que Rodríguez compta ja amb un esborrany sobre el qual s’està negociant per a establir un conveni marc, encara que ha matisat que l’acord “depèn d’una figura més àmplia” per a “posar-ho davant dels polítics”. “És un procediment normal d’una qüestió de bon govern”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa