Diari La Veu del País Valencià
Marhuenda i Inda tracten amb menyspreu l’Olleria. Vídeo
RedactaVeu / l’Olleria
El passat dissabte, al programa de La Sexta Noche, es van debatre les declaracions homòfobes de la regidora del Partit Popular de l’Olleria, Gema Borrás, però, en lloc de criticar el seu comentari, el director de La Razón, Francisco Marhuenda, juntament amb Eduardo Inda, director del OK Diario, van tractar amb menyspreu la població de l’Olleria per restar importància a les paraules que aquesta membre del PP havia pronunciat, encara que, en el cas d’Inda, aquest va definir les declaracions com “cavernícoles” i va afirmar que estaven “fora de la realitat”.
En el cas de Marhuenda, aquest va començar la seua intervenció preguntant “on està eixe poble o ciutat cosmopolita tan important anomenada ‘la Ollera’ (sic)”, mostrant així menyspreu envers la població, ja que ni tan sols va pronunciar correctament el nom. A més, així també deixava entreveure que, en ser una població menuda, cal restar importància al succés. Fins i tot, ironitzava sobre el fet que “ha de ser una de las figures més importants del Partit Popular”.
>

Vídeo: Perfil de Facebook de Julià Engo, alcalde de l’Olleria.

Eduardo Inda, va expressar-se amb les següent paraules: “Hauria de tindre tres milions d’habitants… perdut allí a València”. De nou, per tant, es va incidir en el menyspreu d’aquestes declaracions per haver sigut realitzades per una regidora d’una població que, des del punt de vista d’aquests periodistes, és considerada menor.
L’alcalde de l’Olleria, Julià Engo, ha mostrat el seu descontent respecte d’aquestes declaracions al seu perfil de Facebook, on explicava que “em sent insultat pels senyors Marhuenda i Inda” i continuava dient que “no serà una gran ciutat, d’acord, però no és un poble perdut, és el segon poble més gran de la meua comarca, amb quasi 9000 habitants”.
Tracte poc respectuós
Aquest tracte a la població de l’Olleria no resulta massa respectuós, ja que es tracta d’un municipi que compta amb 8.369 habitants, prou lluny del que seria una aldea. A més, al País Valencià, si es posa la barrera en els 10.000 habitants, hi ha 444 poblacions per baix d’aquesta xifra i, en canvi, per damunt, sols n’hi ha 98, segons dades de l’INE de l’any 2015. Es podrien qualificar aquestes reaccions com un reflex més del centralisme que es pot veure habitualment als mitjans de comunicació estatals.
Aquestes declaracions d’ambdós periodistes han provocat un cert revol a les xarxes socials, especialment entre els veïns de l’Olleria i dels pobles de la comarca de la Vall d’Albaida.

Comparteix

Icona de pantalla completa