Diari La Veu del País Valencià
Les Serenates més tradicionals a la Nau amb el Botifarra i Urbàlia Rurana
RedactaVeu / València

Aquest matí, s’ha presentat el cicle de Serenates a la Nau de la Universitat de València on, com ja vam anticipar fa uns dies, destacaven Jordi Savall (dimarts 5 de juny) i Sílvia Pérez Cruz (dissabte 25) com els dos caps de cartell. La programació, que s’estendrà del 25 de juny i fins el 10 de juliol, compta amb més música antiga, com ara bé les propostes de Capella de Ministrers (diumenge 26) i Estil Concertant (divendres 1).

La tradicional participació d’orquestres universitàries serà enguany cosa de l’Orquestra JJMM de la Universitat de Lleó (dilluns 27) i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (dimecres 29), i la vessant professional l’aportarà l’Orquestra de València, amb direcció de José Sanchis (dimecres 6). La música vocal estarà present en la programació amb la participació del Cor de la Generalitat (dilluns 4), Leioa Kantika Korala (dissabte 2) i l’Orfeó Universitari de València (diumenge 3). També, la música de cambra amb dosi d’interdisciplinarietat estarà present amb el Colectivo Mortero (dijous 7).

La plaça del Patriarca, que enguany serà la seu, serà el lloc on la música tradicional s’introduirà amb força al cicle de Serenates amb els Tornejants i la Muixeranga d’Algemesí (divendres 8), Urbàlia Rurana i la Romàntica del Saladar (dissabte 9) i amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la Jove Banda Simfònica de l’FSMCV (diumenge 10), amb direcció de Pablo Marqués, que clouran el cicle.

Tots els concerts de la plaça del Patriarca són gratuïts i començaran a les 21h, mentre que, per als que tindran lloc dins del claustre de la Nau, serà necessària entrada, la qual es podrà aconseguir en la venda anticipada per un preu de 3 euros. Aquestes actuacions del claustre tindran lloc a les 22.30h.

Cal recordar que, una altra de les novetats és la coproducció de Serenates amb la Fira de Juliol, gràcies a la col·laboració amb la Regidoria de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de València, que permetrà la realització del concerts a la plaça del Patriarca.

El festival Serenates es realitza des de l’any 1984 i està coproduït per la Universitat de València i la Subdirecció de Música de CulturArts i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Valencia, la Fundació Bancaixa i la Fundació Banc Sabadell.

Comparteix

Icona de pantalla completa