Diari La Veu del País Valencià
Senyor Salom, La Veu només publica escrits en valencià

RedactaVeu / València.

Els darrers dies hem assistit des de les xarxes socials i des del nostre mateix diari, a un intercanvi de missatges entre la periodista Tona Català, també esposa del president de les Corts Valencianes Enric Morera, i de l’assessor del PP a l’Ajuntament de València Luis Salom, després de l’acte de conciliació a què els dos estaven convocats, i després del qual Tona Català havia de demanar disculpes a Salom per uns comentaris publicats a les xarxes socials.

Des del nostre diari hem publicat íntegrament ambdós cartes, després que l’assessor del PP ens demanara exercir el seu dret de rèplica perquè és d’acord a llei i perquè creiem fermament en la llibertat d’expressió.

Arribats a aquest punt, sí que volem destacar el fet que un cop rebuda la carta i llegit el text vam comprovar que estava escrit en castellà, llengua que no utilitzem al nostre diari per a les publicacions que oferim als nostres lectors. Immediatament vam contactar amb el senyor Salom per fer-li saber la nostra intenció de publicar-lo si ens l’enviava en valencià, cosa a la qual es va negar al·legant el seu dret a escollir la llengua amb què vol expressar-se.

La Veu no entrarà a formar part de cap lluita personal. Ens dediquem a preparar continguts i oferir-los als nostres usuaris i ho fem sempre en una de les llengües oficials del nostre país: el valencià. Respectem la llibertat de cadascú d’expressar-se en la llengua que vulga, i per això reclamem també el nostre dret com a empresa que no forma part de l’Administració pública a triar la llengua amb què volem expressar-nos.

Per això, considerant tots els fets expressats anteriorment i respectant la llei i la llibertat d’expressió, hem publicat la carta del senyor Salom adreçant-se a Tona Català tant en castellà com en valencià. En l’article: Resposta a la carta oberta d’Antonia Català, per Luis Salom, podran llegir la reproducció de la carta traduïda al valencià i adjunt en el mateix article el document original escrit en castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa