Diari La Veu del País Valencià
L’IVAJ ‘dóna veu’ al jovent perquè participe en la nova llei de joventut

RedactaVeu / València.

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha activat la web Fòrum Jove per a facilitar i ampliar el procés participatiu, de manera que les persones joves del País Valencià contribuïsquen en la nova llei de joventut.

Sota el lema “Sóc Jove, vull tindre veu” s’ofereix la possibilitat d’implicar-se en el disseny de les polítiques de joventut que atenyen els valencians.

En aquest sentit s’ha manifestat el secretari general de l’IVAJ, Jesús Martí, qui ha indicat que “ha arribat el moment de fer una llei participativa i inclusiva, i per a açò aprofitem una enquesta digital per a conèixer què vol la joventut en general i també a nivell local amb l’organització de diferents fòrums joves en els municipis”. També s’obri la possibilitat per a les persones més compromeses d’inscriure’s com a voluntaris.

En l’enquesta digital es plantegen qüestions sobre treball, emancipació, hàbits, temes socials que preocupen, propostes de solució o qüestions relacionades amb el debat entorn de si a partir dels 16 anys han de ser tinguts en compte per als processos de participació i consulta des de l’administració.

“Amb les respostes serem capaços de fer les polítiques de joventut i, a major participació, atendrem millor la realitat. Amb prou faenes cinc minuts poden ser molt importants per a contribuir des de dades reals i directes”, ha explicat.

Joves d’Alzira, Carlet, Carcaixent i Xàtiva han iniciat les reunions informatives aquesta setmana. La setmana vinent ja estan programats els ‘Fòrums’ en els municipis d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Ibi, Quart , Sagunt, Tibi, Vila-real i Xirivella.

Comparteix

Icona de pantalla completa