Diari La Veu del País Valencià
Convoquen accions amb el lema ‘Sí a la pública, no a la LOMCE’
RedactaVeu / València

‘Sí a la pública, no a la LOMCE’. Aquest és el lema d’una sèrie d’accions previstes per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públicper continuar defensant i reivindicant l’escola pública, de qualitat i en valencià” i que tindran lloc des del pròxim 6 juny i fins al dia 10 del mateix mes.

La Plataforma incidirà, per un costat, en el sí a l’ensenyament públic pel qual s’ha lluitat, des de fa tants anys, contra la discriminació i l’atac que ha suposat el tracte de favor envers l’ensenyament concertat, privat i privilegiat. Es tracta d’uns privilegis i discriminació que la Mesa per la Llibertat d’Ensenyança defensa a hores d’ara “de forma enganyosa”, segons ha indicat la Plataforma.

Per altre costat, es pretén mostrar un rotund no a la LOMCE “perquè la Plataforma exigeix la seua derogació i queda molt de camí per recórrer”.

En conseqüència, la Plataforma en Defensa de l’Ensellament Públic ha convocat una concentració per al pròxim 10 de juny, a les 11h, a les portes de Delegació de Govern a València per mostrar el rebuig de la LOMCE i de les retallades en educació. La Plataforma ha anunciat que convidarà els partits polítics a sumar-se a la prioritat de derogar la “impopular” i “antidemocràtica” LOMCE i exigir al pròxim govern una “veritable” Llei de qualitat educativa.

Així mateix, presenta, als centres públics, una sèrie d’accions que tindran lloc del 6 al 9 de juny utilitzant per a la seua difusió les xarxes socials. Les comunitats educatives podran mostrar la seua acció reivindicativa mitjançant fotos del lema, concentracions, adhesions al Manifest, pancartes, cartells, etc.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic està formada per les organitzacions FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Front d’Estudiants PV, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica.

“Ha arribat l’hora del canvi educatiu”

Pel que fa al Manifest elaborat per la Plataforma, aquest apunta que “ha arribat l’hora del canvi educatiu” i que “no podem permetre més agressions a l’educació”, que és “el servei públic que més ha patit des de l’arribada al govern estatal del Partit Popular el 20 de novembre de 2011”.

Al mateix text, es reivindiquen, entre altres, la derogació de la LOMCE i la seua implantació; paralitzar i revertir les retallades econòmiques, d’ajudes, de gratuïtat i de professorat de l’escola pública; paralitzar l’actual reforma universitària, avaluar la implantació de l’anomenat Pla Bolonya, i treballar per l’homologació dels costos universitaris per a estudiants i famílies amb els dels països del nostre entorn, així com exigir un compromís polític amb l’educació per augmentar la inversió progressivament fins aconseguir el 7% del PIB en 2020.

Podeu consultar el text íntegre del Manifest en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa