Retirar la mostra sobre l’Estatut incompleix un acord de la Mesa de les Corts

El PP la considera "Pancatalanista"
25 abril 2013 01:00h
Europa Press / València

Albiol s'ha expressat en aquestos termes després que l'exposició, que commemora els 30 anys de l'Estatut d'Autonomia del País Valencià, haja creat "malestar" entre diputats de les files populars, que l'han arribat a qualificar de "pancatalanista", i fins i tot han exigit a Cotino que la retire.

Per a Marina Albiol, "l'anticatalanisme del PP valencià els obliga a incomplir els seus propis acords i a fer un ridícul monumental volent amagar la nostra història i una època tan important per a comprendre el present del País Valencià".

La parlamentària autonòmica ha ironitzat amb "l'estranya actitud" del conseller de Governació, Serafín Castellano, que "un dia organitza l'exposició amb la Universitat d'Alacant i l'endemà demana al president de les Corts que incomplisca un acord de Mesa per a censurar una part molt significativa de la nostra història".

Albiol ha assenyalat que "si el PP vol censurar l'exposició, en tot cas, hauria de convocar Mesa de les Corts per anul·lar l'acord del passat 24 de gener que aprovava la realització de l'exposició durant el mes d'abril".

La diputada d'EUPV considera "extremadament lamentable l'espectacle que ha donat hui el Partit Popular. El PP utilitza l'anticatalanisme com una cortina de fum per a tapar la gravíssima situació econòmica", ha conclòs.
 
next