Diari La Veu del País Valencià
STEPV proposa que el curs comence el 12 de setembre i no el 8
RedactaVeu / València

Segons STEPV, “els centres educatius necessiten temps per a preparar l’inici del curs” i amb la proposta de conselleria només hi ha 5 dies, amb un cap de setmana pel mig, per a fer-ho. A més, el sindicat considera que “cal tenir en compte que el curs que ve hi haurà una part important de la plantilla de cada centre nova”, ja que en el concurs de trasllat s’han oferit milers de places i queden encara pendents les places que s’oferiran en les comissions de serveis i en les adjudicacions de professorat provisional i interí.

Quant a les EOI, el Sindicat també ha defensat que es retarde l’inici de curs, proposat per al 19 de setembre, “ja que els centres estaran en plena dedicació a la correcció de les proves de setembre -cal recordar que enguany s’ha introduït la segona convocatòria de certificació per a alumnat oficial-, les proves de nivell i d’adjudicació de places a l’alumnat i matriculació”.

“El sistema educatiu no pot dependre del caledari religiós”

A més, el Sindicat ha plantejat que cal una “reflexió” sobre el calendari escolar, ja que el sistema educatiu “no pot continuar depenent del calendari religiós, que no està configurat tenint en compte criteris pedagògics”.

Segons STEPV, la Conselleria s’ha “compromès” a estudiar les propostes plantejades pel sindicat i a obrir el debat sobre el calendari escolar.

Ampliar el menjador a tot el període lectiu

Pel que fa al menjador escolar, STEPV ha valorat que s’amplie a tot el període lectiu i no només entre octubre i maig. STEPV ha demanat que es tinga en compte la situació específica dels centres rurals agrupats i que es reduïren les ràtios dels monitors per a millorar la qualitat del servei, entre altres propostes.

Finalment i d’altra banda, segons les mateixes fonts sindicals, la Conselleria ha retirat el punt sobre el PMAR (Progama de Millora de l’Aprenentatge i Rendiment) i proposarà un nou document pròximament.

Comparteix

Icona de pantalla completa