Diari La Veu del País Valencià
Justícia inclou 35 places amb competència lingüística en valencià

RedactaVeu / València.

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha inclòs 35 places de tramitadors amb competència lingüística en valencià en la creació dels serveis comuns generals previstos en la implantació de la Nova Oficina Judicial (NOJ), que afectarà aproximadament a 400 funcionaris de l’Administració judicial.

Segons ha explicat Ferran Puchades, secretari autonòmic de Justícia, “la presència de personal amb coneixements acreditats de valencià permetrà atendre la ciutadania en ambdues llengües cooficials en peu d’igualtat i estendre la presència de la llengua pròpia en l’Administració de Justícia”. La incorporació del personal de Cos de Tramitació Judicial amb titulació de valencià s’emmarca en l’acord subscrit el 5 de maig entre la Conselleria i quatre dels cinc sindicats de la Mesa Sectorial de Justícia.

“Amb la implantació de la NOJ s’optimitzaran i racionalitzaran els recursos humans i materials disponibles amb l’objectiu d’oferir un servei més eficaç, ràpid i personalitzat a la ciutadania”, va assegurar Ferran Puchades, que va destacar que “el primer pas serà la creació de serveis comuns generals en tots els partits judicials”.

Els 35 Serveis Comuns Generals dels distints partits judicials del País Valencià que es distribuiran de la manera següent: 4 a la demarcació de Castelló (Castelló, Nules, Vila-real, Vinaròs), 18 a la de València (Alzira, Carlet, Catarroja, Gandia, Llíria, Massamagrell, Mislata, Montcada, Ontinyent, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Requena, Sagunt, Sueca, Torrent, València i Xàtiva) i 13 a la d’Alacant (Alcoi, Alacant, Benidorm, Dénia, Elda, Elx, Ibi, Novelda, Orihuela, Torrevieja, Sant Vicent del Raspeig, la Vila Joiosa i Villena).

Cada servei comú general s’encarregarà de la recepció, registre i repartiment d’assumptes; la recepció d’escrits a tràmit; els actes de comunicació i d’execució; l’atenció informativa al ciutadà i als professionals; la recepció de correu i distribució als òrgans judicials; l’arxiu de gestió; la gestió de sales vistes, de reconeixement en roda i de videoconferència; i la gestió de comptes de depòsits i consignacions judicials del seu partit judicial, etcètera.

D’aquesta manera, els serveis generals que fins ara es presten de forma independent en cada jutjat es realitzaran de forma transversal per a tots els jutjats d’un mateix partit judicial. Aquest primer pas ja suposarà un avanç en l’objectiu d’unificar el temps de gestió d’un determinat procés judicial amb independència del jutjat coneixedor de la causa.

Comparteix

Icona de pantalla completa