Diari La Veu del País Valencià
El 25 d’abril al Sud del País Valencià
Hui dijous 25 d’abril es commemora la Batalla d’Almansa, data clau en la història del poble valencià. Aquell 25 d’abril de 1707 va comportar per al Regne de València la pèrdua dels furs i la prohibició de la llengua pròpia dels valencians i les valencianes, entre altres mesures impositives.

Des del Sud del País Valencià, la recentment creada Comissió Abril ha organitzat una sèrie d’actes per visibilitzar aquesta commemoració 2que sovint passa desapercebuda entre la població més allunyada de València, on té lloc la tradicional manifestació pel 25 d’abril”.

En aquest cas és la Plaça del Mercat Central de la ciutat d’Alacant l’escenari de les diferents mostres de cultura popular i manifestos commemoratius que començaran a les 11:30 del matí d’aquest dissabte 27 d’abril i s’allargaran fins a les 12:30, moment en què faran una cercavila que acabarà al Casal Popular Tio Cuc d’Alacant, on es farà un dinar de cabasset.

A continuació, aquelles persones que vulguen també acudir a la tradicional manifestació massiva pel 25 d’Abril de València, podran agafar l’autobús que organitza Acció Cultural del País Valencià, que es pot reservar a [email protected].

Des de la Comissió Abril “animem també a sumar-se a la manifestació de València, que serà el mateix dissabte 27 d’abril a les 18:00 des de la Plaça de Sant Agustí”.

Formem la Comissió Abril: Casal Popular Tio Cuc d’Alacant, Comissió Abril d’Ibi i Joves d’Elx per la Llengua.

Comparteix

Icona de pantalla completa