Diari La Veu del País Valencià
Cada vegada més usuaris fan servir Tor

Per Tecnonews / AMIC

Casos d’espionatge, la privacitat dels usuaris posada en escac, governs que investiguen de manera massiva els seus ciutadans a la xarxa… Totes aquestes situacions que semblen tretes d’una novel·la de George Orwell estan començant a afectar la mentalitat dels usuaris. Cada vegada som més responsables i actius quan es tracta de defensar la nostra privacitat en el món en línia.

No és estrany que Facebook hagi revelat recentment el nombre de persones que accedeixen a la xarxa social a través de Tor. En els dos últims anys, segons afirma l’empresa creada per Mark Zuckerberg a través del seu bloc oficial, el nombre de persones que accedeixen a Facebook mitjançant Tor ha crescut, però ha estat en aquest últim mes que per primera vegada en la història la xifra arriba al milió de persones.

La xarxa social compta amb les seves pròpies webs i amb l’aplicació per Tor sota els dominis .onion. A més, ha implementat la connectivadad a Tor des de la seva aplicació per Android a tavés de Orbot.

Per a la companyia nord-americana, si s’ha arribat a la xifra d’un milió d’usuaris que accedeix a la xarxa a través de Tor es deu a les darrers successos transcorreguts des dels atemptats de Sant Bernardino. Per als de Zuckerberg els usuaris volen una xarxa segura al resguard de les ingerències d’organismes com el FBI. Es tracta doncs d’una forma més de colpejar contra l’administració d’Obama.

Les perspectives per a Tor són a l’alça. És per aquest motiu que alguns vulguin seguir relacionant el programa amb la deep web o també anomenada dark net.

Accedir al ciberespai mitjançant Tor és més segur per a la privacitat dels usuaris. No obstant això, no hem d’enganyar-nos, ja que, com relatàvem fa alguns mesos, seria possible rastrejar un usuari mitjançant els patrons d’ús del moviment del ratolí.

Comparteix

Icona de pantalla completa