Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa investiga si Consuelo Ciscar va afavorir el seu fill des de l’IVAM

ACN / València.

La magistrada del jutjat d’instrucció número 21 de València, que instrueix l’anomenat cas IVAM, investiga si l’exdirectora del museu valencià, Consuelo Ciscar, va afavorir el seu fill, artista, mentre va estar al capdavant del centre d’art. Ciscar està essent actualment investigada pel mateix jutjat per malversació, prevaricació i falsedat en la gestió de l’IVAM (Institut Valencià d’Art Modern). Segons han informat aquest divendres fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, la jutgessa ha ordenat diverses diligències a partir de la documentació intervinguda en els diferents registres duts a terme pels agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF). Aquestes diligències estan encaminades a esbrinar el patrimoni de Rablaci, nom artístic de Rafael Blasco Ciscar (fill de Consuelo Ciscar i de l’exconseller Rafael Blasco, actualment a la presó) per si s’hagués beneficiat de les suposades irregularitats comeses per la seua mare.

La magistrada ha demanat informació a dues empreses contractistes habituals de l’IVAM davant les sospites que el museu hagués costejat treballs que van realitzar per al fill de l’exdirectora, aliè a l’Institut Valencià d’Art Modern. A més, la jutgessa ha oficiat a l’Agència Tributària perquè informe sobre els béns immobles, els comptes bancaris, els vehicles i les declaracions de la renda de Rafael Blasco Ciscar.

El TSJ valencià informa que el resultat d’aquestes diligències determinarà si el fill de l’exdirectora adquireix la condició d’investigat com a possible cooperador necessari pel que fa als delictes imputats a la seua mare o com a possible autor d’un delicte de blanqueig de capitals.

Cinc persones més implicades

A més de Císcar, cinc persones més estan essent investigades per aquesta causa, quatre d’elles amb responsabilitats a l’IVAM com a subdirectors de diferents àrees per delictes de malversació, prevaricació i falsedat pels suposats sobrecosts en l’adquisició d’obres d’art i en la contractació de publicacions.

Es tracta del subdirector general d’administració i finances, el de gestió interna, el de publicacions i la subdirectora general tècnic artística. A més, també estan investigant el responsable de dues empreses amb les quals l’IVAM va subscriure contractes de transport eludint, suposadament, la normativa de contractació del sector públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa