Diari La Veu del País Valencià
Estratègies contra la corrupció a debat en les jornades europees de joves
RedactaVeu / València

Aquest divendres, 21 de maig, començaran les jornades europees ‘Joves, Ciutadania, Transparència i lluita contra la corrupció’ que clouran aquest mateix diumenge. En aquesta trobada es presentaran les principals iniciatives institucionals contra la corrupció, i es coneixeran experiències ciutadanes de lluita contra la corrupció d’altres països d’Europa.

Les jornades es realitzaran a València, divendres a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i dissabte a Ca Revolta, diumenge serà temps per a un acte lúdic al Jardí Botànic.

Segons el comunicat enviat per l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció, l’objectiu de les Jornades és doble, d’una banda es pretén conèixer i debatre les principals iniciatives institucionals contra la corrupció, com: “l’Agència Valenciana contra el Frau i la Corrupció”, “el portal de la Transparència de la Generalitat i el Codi de Bon Govern” o “la proposició de llei d’incompatibilitats”.

I l’altra finalitat és conèixer associacions ciutadanes d’altres estats d’Europa que lluiten contra la corrupció, per aprendre de la seua experiència i debatre sobre les bones pràctiques, així com estudiar la seua aplicabilitat en el cas valencià.

Pel que fa a la representació institucional i política, cal destacar la presència de l’alcalde de València, els representants dels Grups de Podem, Compromís i PSPV-PSOE, de la Conselleria de Transparència, la Diputació de València i els ajuntaments de Barcelona i Elx, informació que podeu ampliar al programa que trobareu al següent enllaç.

L’àmbit associatiu també estarà representat per entitats com l’associació italiana RISCC i la croata GONG, a més de les valencianes HUBCívico, Acció Cívica, Fundació per la Justícia i l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció.

Els organitzadors volen que aquestes jornades esdevinguen un marc d’informació, anàlisi, debat i reflexió i alhora esperen també realitzar una tasca de conscienciació ciutadana per a la lluita contra la corrupció.

Les jornades són organitzades per l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció, plataforma constituïda per diverses associacions valencianes (Atelier, Perifèries, Acció Cultural del País Valencià, Ca Revolta, Escola Valenciana, Societat Coral El Micalet i Acicom).

Comparteix

Icona de pantalla completa