Diari La Veu del País Valencià
Montiel rebutja les emissions en prova en la nova RTVV
RedactaVeu / EP / València

El portaveu de Podemos en les Corts, Antonio Montiel, ha rebutjat la possibilitat de realitzar emissions en prova per part de la nova Radio Televisió Valenciana (RTVV), en considerar que la nova llei podria debatre’s en el mes de juliol i a partir d’ací caldria nomenar el Consell rector i el director de l’ens, sense els quals “no s’haurien de començar emissions de cap naturalesa”.

Així ho ha indicat després de la Junta de Síndics en ser preguntat per les declaracions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, sobre la possibilitat de dur a terme emissions en prova abans que acabe el mes de juny.

Sobre aquest tema, Montiel ha dit que confia que al juliol puga debatre’s i aprovar-se la llei per a la nova RTVV i posteriorment caldria nomenar el Consell Rector i convocar el concurs per a nomenar el director general que complete l’”arquitectura” del nou ens. Així mateix, caldria definir la graella i el personal, sense el qual, “no s’haurien de començar emissions de cap naturalesa”.

Ha explicat que les últimes converses sobre aquesta matèria amb la vicepresidenta van ser en una reunió en la qual van parlar sobre el calendari que es manejava per a la nova RTVV i “no es va tractar l’emissió en proves”. Segons ha dit, ell considerava que aquest era un tema que “estava resolt”.

Creació d’un arxiu audiovisual valencià

D’altra banda, des del PSPV també han anunciat després de la roda de premsa posterior a la junta de Síndics que la Iniciativa que debatran en el ple de la setmana vinent serà la de la creació d’un arxiu audiovisual valencià “perquè la nostra memòria històrica, gràfica, sonora i fotogràfica permeta que puguem crear un relat com a poble” que serà defensada per Fernando Delgado i que pretén “davant la imminent reobertura de la nova RTVV disposar d’un arxiu actualitzat, sòlid i important i al qual puguen aportar fons no solament la Generalitat sinó també mitjans privats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa