A Castelló, València i Alacant s'ajuda la visibilització de la bisexualitat

Entorn a aquest dimarts s'han organitzat diferents actes a les tres ciutats del País Valencià que abordaran el tema de la LGTBfòbia i també la bisexualitat en l'any de la visibilitat d'aquesta
16 maig 2016 01:00h

RedactaVeu / EP / Castelló, València i Alacant

El 17 de maig és el dia en què es vol lluitar de manera internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia. Per això, aprofitant que enguany és l'Any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat, diferents entitats han organitzat diferents actes per a aquesta setmana a Castelló, València i Alacant.

La ciutat del Sud té prevista una taula redona per al dia 17 a les 19h a la sala AIFOS del Campus Universitat d'Alacant, on es parlarà, entre altres temes, sobre ferramentes i estratègies per visualitzar la bisexualitat. A Castelló també hi ha prevista una concentració per al dimarts 17, a les 12h, a la plaça Major per un Castelló sense LGTBIFòbia. Per últim, dissabte 21 de maig, s'ha preparat un vermut informatiu a les 12h a Fam Fatal.  
 

Al cap i casal, hi ha una xarrada a la seu de Compromís, però en aquest cas tindrà lloc el dia 19 de maig, en la qual es parlarà de realitats bisexuals i en què hi participaran Laura Franch, Noe Pérez i Pablo Hernández, moderats per Luisa Notario. El col·lectiu Lambda també ha programat, com en anys anteriors, diferents activitats per al cap de setmana, d’entre les quals destaquen l’actuació oberta al públic “Los Latidos de la LGTBfobia”, que es farà a la plaça de los Pinazo el 21 de maig a les 19:30h. S'aprofitarà, a més, aquest esdeveniment per fer la lectura de manifest contra la LGTBfòbia, on s'instarà a les institucions a implicar-se en la lluita contra els diferents tipus de violència que, de forma persistents, pateixen lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.  
 

S'ha d'aprovar una llei d'àmbit estatal

En un comunicat, en paraules de la seua coordinadora, Fani Boronat, Lambda ha destacat que “mentre l'Organització Mundial de la Salut i altres organismes mèdics internacionals no eliminen la transsexualitat del seu llista de malalties mentals, la lluita per l’eradicació de la transfòbia no serà possible”. A més, ha incidit que “a Espanya s'ha d'aprovar una llei d'àmbit estatal i integral de no discriminació per identitat de gènere i de reconeixement dels drets de les persones transsexuals, com les que ja existeixen en algunes regions, com ara Andalusia, Canàries, Extremadura, Madrid, Navarra o el País Basc”.

També, a Alacant, el grup municipal de Compromís, a través de la Regidoria d'Igualtat, portarà al ple aquest mes de maig una declaració institucional per rebutjar la fòbia cap a qualsevol preferència sexual i insta a les Corts Valencianes a l'aprovació d'una llei contra la LGTBfòbia.
 

Inclusió de la diversitat afectivosexual i familiar

En aquesta declaració també es vol instar a les diferents administracions a dur a terme actuacions en el seu àmbit i “la inclusió de la diversitat afectivosexual i familiar com a tema en els programes de formació del personal docent” per part de la Conselleria d'Educació, així com l'elaboració de protocols específics per a la detecció de casos d'assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere. També es proposarà a la Comissió d'Igualtat de l'Ajuntament que el futur Consell Local d'Igualtat, pendent de creació, incorpore associacions que treballen pels drets i per la plena igualtat legal i social de les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals.

17 maig

La data triada correspon al dia de 1990 en què l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals, la qual cosa va suposar un gran avanç en la lluita del moviment d'alliberament gai i lèsbic, que porta dècades reivindicant els seus drets.

La Veu del País Valencià
 
next