El Centre del Carme s’obri al ‘Nostre Patrimoni Immaterial’

Albert Girona i Pere Fuset participen en un acte informatiu de la presentació de la candidatura de les Falles a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco
13 maig 2016 01:00h
Un moment de l'acte de presentació.
RedactaVeu / València

Amb motiu de la presentació de la festa de les falles valencianes a la llista representativa de Patrimoni Immaterial  de la Humanitat (UNESCO) en la vesprada d’ahir dijous es va realitzar un acte informatiu al Centre del Carme de València.

L’acte va estar presentat per Jose Luis Pérez Pont, nou gerent del Consorci Valencià de Museus i presidit per Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura de la Generalitat al qual acompanyaven  Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Alicia Moreno, Fallera Major de València i el  secretari de la Junta Central Fallera Josep Martínez Tormo.

Donar a conèixer al món la riquesa de la festa

A l’acte, Pere Fuset va començar afirmant que la candidatura pertany també a totes les altres juntes locals falleres. El regidor va destacar la importància del camí que està recorreguent-se per arribar a la declaració de la festa com a Patrimoni Immaterial perquè amb actes com el d’ahir “permeten explicar la nostra festa i donar a conèixer al món quina és la riquesa de la festa de les Falles”.

Per la seua part, el secretari autonòmic Albert Girona va destacar el fet de considerar que una de les senyes caracteritzadores de la nostra personalitat més importants que tenim els valencians són els rituals festius que conformen el nostre patrimoni immaterial, fent referència concreta  al Misteri d’Elx, el Tribunal de les Aigües de l’Horta de València o la festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí.

A continuació es va inaugurar l’exposició ‘El Nostre Patrimoni Immaterial’ que es pot visitar a la sala del Refectori del mateix Centre del Carme.

next