Diari La Veu del País Valencià
Les Corts voten per unanimitat mantenir els 6 senadors fins al final de la legislatura autonòmica

ACN / València.

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dijous per unanimitat dels cinc grups representants a la cambra una proposició no de llei per defensar que els sis senadors territorials designats pel parlament valencià continuen fins al final de la legislatura.

La resolució es remetrà al Senat en resposta a la carta enviada pel president de la cambra alta, Pío García-Escudero, en la qual traslladava una proposta d’acord de reducció de 6 a 5 el nombre de senadors territorials a causa d’una revisió del padró. En la carta, el president del Senat demanava un pronunciament de les Corts Valencianes al respecte del moment en el qual s’havia de fer efectiva la decisió.

En l’exposició de motius, les Corts Valencianes indiquen que la Llei 9/2010 de 7 de juliol per a la designació de senadors territorials estableix que si conclou la legislatura del Senat abans que la legislatura autonòmica s’entendrà que els senadors designats per la cambra continuen en el càrrec durant el temps que dure la legislatura de les Corts Valencianes.

El text manifesta la defensa de les Corts Valencianes de l’autogovern dins del que estableix la Constitució, l’Estatut valencià i la legislació autonòmica en matèria de designació de senadors en representació del País Valencià. Així mateix, manifesten que la designació de senadors (dos del PP, un del PSPV, un de Compromís, un de C’s i un altre de Podem) es va efectuar el passat 22 de juliol pel temps que resta de legislatura, segons estableix la normativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa