EUPV s'alça de la taula de negociació amb Compromís i Podem

“La proposta de Compromís i Podem no és raonable i esperem que reconsideren la proposta”. “Mantindrem els telèfons oberts fins a cinc minuts abans d'anar a signar al notari”
12 maig 2016 01:00h
Xavier Pérez / València.

Esquera Unida ha dit prou. Els negociadors d’EUPV s’han alçat de la Mesa de negociació que s’ha celebrat aquest matí per la qual cosa la gran plataforma d’esquerres al Congrés dels Diputats ara per ara està trencada.

Tant Podemos com Compromís han oferit el sisè lloc per la demarcació per València, el tercer per Castelló i el sisè per Alacant.

El portaveu d’EUPV, Roberto Rovira, ha lamentat aquesta situació i ha manifestat a La Veu que “no s’ha representat la voluntat dels 111.000 vots de les anteriors eleccions generals”. “Creiem que és una ofensa als nostres votants i esperem que reconsideren la situació, pareix que no volen cap acord” ha dit.

Per la seua banda, Glòria Marcos, integrant de l'equip negociador d'EUPV, s’ha expressat en termes semblants en explicar a Europa Press que EUPV ha abandonat la taula negociadora en sentir-se “humiliats” després de la proposta plantejada de forma “tancada” per Compromís i Podem i que, per a EUPV, suposa una “falta de respecte".

Marcos ha explicat que han estat “tres dies negociant, parlant del programa, de la fórmula jurídica de la coalició, de tenir un grup ampli a Madrid i de recuperar la il·lusió per a derrotar la dreta” i que havien deixat per al final la visibilitat d'EUPV en les llistes de la coalició. En concret, EUPV demanava el número quatre de la llista per València per a tenir “un lloc d'eixida”; el quatre per Alacant, que entén que seria "un lloc de creixement"; i el tres per Castelló.

Segons la dirigent d’EUPV, partien d'un “raonament polític generós” en demanar el lloc quatre per València i Alacant, en lloc del tres que és “el que ens correspondria”, perquè “no volem enfrontaments” i deixaven que per davant anaren Podem, Iniciativa i el Bloc. D'aquesta forma, “dels nou diputats existents, en demanàvem un”.

No obstant açò, Glòria Marcos ha criticat que la proposta que Podem i Compromís els han oferit "de manera tancada", implica que EUPV tinga el sis per València i per Alacant i el tres per Castelló. Per a Esquerra Unida, aquest oferiment suposa una “falta de respecte”, al temps que una “forma innecessària d'humiliar-nos", per la qual cosa s'han alçat i han abandonat la taula negociadora.

EUPV ha demanat a Compromís i Podem que “reconsideren la proposta” i en facen una que siga “raonable” i que “no ens humilie”. Per aquesta raó ha assegurat que mantindran “els telèfons oberts fins a cinc minuts abans d'anar a signar al notari”.
 
Finalment, des d’EUPV han advertit que “açò pot tenir repercussions en la signatura de l'acord” a nivell estatal entre Esquerra Unida i Podem, perquè “som una organització federal”.
 next