Diari La Veu del País Valencià
Inauguració de l’exposició ‘L’Or dels Valencians’ a Algemesí
RedactaVeu / Algemesí

És una interessant exposició que explica l’espoli fiscal que l’Estat ha estat sotmetent els valencians i valencianes, i ens descubreix en gran part la situació de crisi que viu el País Valencià. A més a més, té vocació de País, ja que l’objectiu que s’ha marcat l’Associació és que l’exposició visite tots els pobles valencians.

La presentació anirà a càrrec de l’analista i expert financer Rafael Beneyto, encarregat per les Corts d’estudiar un nou sistema de finançament autonòmic. Com tots sabem, el tema és d’actualitat i una visita a l’exposició per escoltar el que explicarà el professor Beneyto ens pot servir molt a tots, sobretot en la tasca política.

Des de l’Associació L’Ullal Cultural d’Algemesí “us animen doncs, que ens acompanyeu en la inauguració i doneu suport a aquesta interessant i necessària iniciativa que s’ha dut endavant”. Per altra banda, cap la possibilitat que qualsevol puga acollir aquesta exposició i ajudar amb això a acabar de pagar-la.

La inauguració serà dijous 25 d’abril -data en la qual sofrírem el primer espoli que ara perdura a través de la fiscalitat- a les 19.30 hores, a la Sala d’Exposicions que hi ha darrere de l’Ajuntament.

L’exposició ha estat muntada en la sala d’exposicions ubicada al propi edifici de l’Ajuntament, “que és la que ha cedit a la nostra associació, en rebutjar la nostra petició d’inaugurar-la al Museu de la Festa per considerar erròniament que tal exposició tenia caire polític i no economicocultural”.

Per això,“hem hagut d’habilitar una sala d’exposicions que paradoxalment no compta amb cap recurs a exposar. El desinterès que ha mostrat l’Ajuntament contrasta amb el que ha despertat l’exposició, que ha estat sufragada parcialment per més de 80 mecenes a través d’un sistema de micromecenatge (Verkami) que ha permés obtenir una quantitat que supera les nostres aspiracions mínimes i que sufragarà gran part dels més de 3.500€ de cost”, segons l’Associació.

A aquest plat fort de les Jornades li seguirà un Correfoc. Aquest tindrà lloc al carrer Nou del Convent d’Algemesí, el proper divendres dia 26 a les 23 h.

Es tracta d’un espectacle participatiu organitzat per la Nova Muixeranga d’Algemesí, que correrà a càrrec dels Dimonis de Campanar i el grup de percussió Trabukatu.

El foc, la pólvora i la percussió constitueixen un espectacle de gran tradició en diversos llocs del País, però dels quals ací 2només podem gaudir esporàdicament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa