Diari La Veu del País Valencià
Podem reclama crear una comissió d’investigació a les Corts sobre el finançament del PPCV

RedactaVeu / València.

El grup parlamentari Podemos-Podem ha presentat aquest dilluns una petició perquè les Corts Valencianes constituïsquen una comissió d’investigació sobre el finançament del Partit Popular valencià (PPCV).

El síndic d’aquest grup parlamentari, Antonio Montiel, ha recordat que, quasi diàriament, la premsa reflecteix el treball dels jutges, cossos de seguretat, fiscalia, judicatura o dels mitjans de comunicació sobre el presumpte finançament irregular del PPCV pel que fa al seu finançament ordinari i, especialment, en les seues campanyes electorals, tant autonòmiques com en les de les principals ciutats del PV, com ara València.

Entre les nombroses actuacions judicials, Montiel ha destacat l’inici del judici oral, a l’Audiència Nacional, a destacats dirigents del PPCV per presumptes irregularitats en les campanyes electorals durant les eleccions municipals de 2007, les autonòmiques d’aquell mateix any i les generals de 2008.

Així, Montiel ha explicat que “sense perjudici del resultat dels procediments judicials i les eventuals responsabilitats que procedisquen, és necessari que s’aclarisquen aquests fets en la seu parlamentària mitjançant la creació d’una comissió d’investigació sobre el finançament del PPCV per a poder establir les responsabilitats polítiques, ja que al llarg dels anys, aquest partit polític ha rebut subvencions per a les despeses electorals i per al manteniment del grup parlamentari com a conseqüència dels resultats electorals obtinguts”.

Aquesta circumstància, ha advertit Montiel, “afecta directament aquesta Càmera, ja que la legitimitat d’aquells resultats electorals podria quedar en dubte”.

Montiel s’ha referit a la informació desvetllada per la Cadena SER que apunta al fet que un empresari va obtenir adjudicacions per valor de 30 milions d’euros de diverses administracions controlades pel PP valencià a canvi que un percentatge de cada concessió acabara en les caixes B del partit.

En aquest sentit, ha explicat que aquestes denúncies se sumen a les manifestacions que ha realitzat l’exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, vinculant aquest finançament irregular amb la direcció nacional del partit, amb Mariano Rajoy al capdavant “i amb altres personatges dels quals la presidenta regional del PP, Isabel Bonig, no pot al·legar desconeixement”.

Montiel ha insistit que tot apunta al fet que el PP “ha concorregut a les eleccions amb un sistema de finançament al marge de la llei” i ha afegit que “si hui posem en fila el conjunt dels milions que podrien haver-hi mogut Imelsa, Emarsa, Taula, Gurtel, Engloba o els nous escàndols que s’estan descobrint quasi cada setmana, crec que el dèficit de la Comunitat Valenciana seria un altre, el pressupost per a serveis socials seria molt major i, fins i tot, tal vegada no s’hauria hagut de tancar la RTVV”.

Comparteix

Icona de pantalla completa