Diari La Veu del País Valencià
Àgueda Micó guanya el primer envit i el Congrés del Bloc se celebrarà 21 i 22 de maig

Xavier Pérez / València.

Incògnita resolta i primer “round” que guanya l’actual secretària d’Organització i candidata a la Secretaria General dels nacionalistes davant la candidatura de Rafa Carbonell. I és que aquest dissabte el Consell Nacional (màxim òrgan entre congressos) ha aprovat perr 82 vots a favor 42 en contra 1 abstenció que el Congrés del Bloc Nacionalista Valencià no s’ajorne i se celebre el 21 i 22 de maig, tal com volia l’oficialisme del partit, el COC i la candidatura d’Àgueda Micó. Aquesta decisió s’ha pres mitjançant el vot secret.

Durant les últimes setmanes les tensions entre la candidatura d’Àgueda Micó i Rafa Carbonell han augmentat al voltant d’aquesta decisió i inclús en una entrevista en La Veu, Rafa Carbonell afirmà de forma rotunda que “el primer pas per al consens” entre les dos candidatures era “l’ajornament del Congrés”.

Amb un gran somriure i satisfeta eixia del complex la Petxina Àgueda Micó, que en declaracions a La Veu ha dit que “la decisió de celebrar el congrés reforçarà el Bloc; després dels informes del COC que els treballs estaven conclosos era convenient celebrar el congrés ara, cal apoderar-se i la nova executiva ha d’encetar una nova etapa”.

“Amb aquesta decisió i les altres preses, de forma majoritària pel Consell Nacional, eixim guanyant tots”, ha dit.

Sobre el possible consens amb la candidatura de Rafa Carbonell, Micó ha tornat a dir que “està oberta com sempre”, però a ningú se li escapa que la de l’Olleria ha tingut un suport molt ampli en aquest Consell Nacional.

Per altra banda, tant el primer punt de l’ordre del dia com el segon s’han aprovat de forma amplament majoritària. Així, pel que respecta a la conformació d’una plataforma ampla per a concórrer a les eleccions del 26J, el Consell Nacional ha aprovat per 90 vots a favor, 26 abstencions i 6 vots en contra encetar negociacions per formar part d’una plataforma valenciana al més ampla possible com a fórmula de consens al si de Compromís.

Segons l’acord de l’última executiva del Bloc, a més “es farà un referèndum a la militància de ratificació de la decisió del Consell Nacional” sempre que hi haja 12 hores hàbils abans d’acabar el termini de presentació del protocol electoral per tal de fer-lo amb les garanties corresponents.

També, i per 92 vots a favor, 12 abstencions i 6 vots en contra, s’ha aprovat la ratificació de les llistes del Bloc que es van presentar fa quatre mesos i que van ser escollides en primàries. L’executiva del Bloc considera que “els nostres candidats i candidates estan legitimats per a formar part de les llistes representant el nostre partit, més encara després de la gran feina desenvolupada durant aquests mesos”.

Escolta les declaracions d’Enric Morera.

Comparteix

Icona de pantalla completa