Diari La Veu del País Valencià
La suma de Podemos i IU desbanca el PSOE en intenció de vot
RedactaVeu / ACN / València /Madrid

El PP tornaria a guanyar les eleccions al Congrés el pròxim 26 de juny amb el 27,4% dels vots, seguit del PSOE, amb el 21,6%, segons el baròmetre del CIS del mes d’abril. No obstant, els dos partits registren una intenció de vot inferior a les eleccions del passat 20 de desembre, quan van obtenir un 28,7% i un 22% dels sufragis, respectivament.

Pel que fa a Podem i les seues confluències, obtindria un 17,7% dels vots, però si se li sumara Izquierda Unida (amb una intenció de vot del 5,4%) superaria el PSOE en sumar el 23,1% d’aquests.

Cal destacar que si bé Podemos registra una caiguda en l’estimació de vot -passant del 12,6% que va aconseguir en les urnes i el 13,2% de gener a un 12% en l’enquesta d’abril-, amb les seues confluències catalana, gallega i valenciana manté la tercera plaça, ja que junts sumen un 17,7% -en les estatals van arribar a un 20,4%-.

El descens de Podemos l’experimenta especialment Compromís, que ara marca en solitari un 0,4% i que, al gener, juntament amb Podem, arribava al 2,5%, similar al que la coalició va registrar al País Valencià en les estatals.

Per la seua banda, Ciudadanos se situaria com a quarta força amb el 15,6%, el que suposa 1,7 punts més que en els anteriors comicis. Pel que fa ERC obtindria una intenció de vot del 2,5% i Democràcia i Llibertat l’1,9%.

L’estudi del CIS es basa en 2.490 entrevistes personals realitzades en 256 municipis de 49 demarcacions entre els dies 1 i 10 d’abril.

En aquest enllaç podeu consultar el document del baròmetre del CIS d’abril.

Comparteix

Icona de pantalla completa