Diari La Veu del País Valencià
“El PP valencià no ha fet res per evitar la retirada dels recursos sobre el dret civil”

Xavier Pérez / València

Respecte a les filtracions de la primera sentència del Tribunal Constitucional sobre la Llei del Règim Econòmic Matrimonial Valencià, Enric Bataller, diputat al Congrés per Compromís ha declarat a La Veu que “suposa un colp molt fort al dret valencià a legislar sobre matèries de dret civil, que és un dret de proximitat”. Es tracta de la primera sentència que dicta l’Alt Tribunal sobre les tres lleis que van ser impugnades pel govern de Rajoy juntament amb la Llei Valenciana de Custòdia Compartida i la Llei d’Unions de fet que encara estan pendents de resolució pel tribunal de garanties, però de les quals s’espera també una sentència desfavorable.

En paraules d’Enric Bataller, “la insensibilitat política mostrada pel govern de Rajoy ens dóna mostra d’un greu problema: l’Estat ha volgut propiciar el conflicte, com una manera d’entorpir el poder de legislar del poble”. D’altra banda, “la representació i la capacitat de mediació del Partit Popular valencià a Madrid ha demostrat ser nul·la, ja que no han sigut capaços de persuadir els seus propis companys de partit perquè retiraren els recursos interposats davant el Constitucional sobre les tres lleis valencianes, no ha fet res. Des de Compromís, lamentem aquesta falta de poder polític”, lamentava Bataller.

“En altres territoris sí que s’han retirat alguns recursos, o almenys ha tingut lloc una negociació política, com és el cas de Canàries o Andalusia, però les declaracions del ministre Catalá suposen una arma de pressió contra el territori valencià”.

“Des del naixement de Compromís, hem defensat el dret civil valencià, com a dret de proximitat, i des de les Corts Valencianes i el Congrés hem lluitat per la retirada d’aquests recursos. Seguirem fent-ho”.

Comparteix

Icona de pantalla completa