Diari La Veu del País Valencià
ACPV demana un carrer per a Guillem Agulló a València a través de Change.org

RedactaVeu / València.

Acció Cultural del País Valencià ha posat en marxa una petició a la plataforma Change.org dirigida a Joan Ribó, alcalde de l’Ajuntament de València i la resta de partits que formen aquest consistori, en la qual demanen un carrer a València dedicat a Guillem Agulló, “per ell i per totes les víctimes dels crims d’odi” segons es pot llegir a la mateixa pàgina web.

L’entitat recorda a la petició que amb la mort de Guillem Agulló es va intentar imposar un silenci que mai va aconseguir establir-se, encara menys, ja que aquest ha esdevingut un referent i un símbol contra els crims d’odi. El passat mes d’abril les Corts Valencianes van aprovar una declaració institucional de reparació de la memòria d’Agulló i també acordaren que cada mes d’abril s’atorgarà un premi a les persones i iniciatives destacades en la lluita contra la xenofòbia i delictes d’odi.

Posteriorment, l’Ajuntament de Barcelona ha fet públic que dedicarà un carrer a la memòria del jove maulet.

Per això, Acció Cultural del País Valencià explica a la petició que el consistori del cap i casal “no pot quedar enrere i, és per això que sol·licitem a l’Il·lustríssim alcalde de l’Ajuntament de València, en Joan Ribó i Canut i a tots els grups municipals: Una declaració institucional en el mateix sentit que van realitzar les Corts Valencianes el dia catorze d’abril passat. I l’assignació del nom d’un carrer a Guillem Agulló i Salvador en record seu i de totes les víctimes dels crims d’odi. Perquè el seu patiment no siga oblidat, i perquè des d’aquest record puguem construir un País Valencià més democràtic i respectuós amb la pluralitat i la diversitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa